Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 25 Mai 2020 - 12482 vizitatori azi
INARMATI CU AC SI ATA, LA ATELIERUL DE CUSATURI TRADITIONALE.

O adevarata sezatoare moderna am intalnit la Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" in zilele de miercuri, cand a fost programat Atelierul de cusaturi traditionale din cadrul programului Fabrica de idei estivale - "Vacanta la Biblioteca". Multe fetite, unele din clasele primare, altele din clasele de gimnaziu si, mai ales la primele ateliere, pe ici, pe colo, cate un baietel.

   "Astazi am facut un semn de carte cu cinci inimioare, trei intr-o culoare si doua in alta, pentru ca eu iubesc cartile. Atelierul de cusaturi traditionale este foarte frumos si doamna care ne invata sa coasem este foarte draguta! Ceea ce invat aici ma va ajuta mai departe", ne spune Luciana Catana, care trece in clasa a saptea, la Scoala Gimnaziala "Stefan cel Mare" din Bistrita.

     Pe mese predomina ghemurile de ata de cusut in culorile tricolorului. Foarte atente, concentrate, fetele isi aleg culorile potrivite si, tinand acul de cusut inspre fereastra, introduc firul in urechile acestuia, dupa care incep sa coasa tinand seama de sfaturile indrumatoarei lor, bibliotecara Rodica Bartes, fosta membra a Ansamblului Profesionist "Balada" din Bistrita.

   "Mie imi place sa lucrez cu copiii pentru ca si eu am invatat sa lucrez de mica. Vreau sa le transmit si lor aceasta indeletnicire, pentru ca cusaturile traditionale nu se vor pierde niciodata. Fetele m-au inteles si vad ca incearca si ele sa creeze. Am inceput sa facem semne de carte cu tricolorul, vom face si cocarde, iar la final vom face si o expozitie, pentru ca vreau sa plece copiii de aici cu o amintire placuta si sa se intoarca la acest atelier si in vacanta viitoare. Au frecventat acest atelier in jur de 20 - 24 de copii", spune Rodica Bartes. O adevarata sora mai mare, mama sau bunica pentru micutele sale invatacele! In unele momente, ei i s-au mai alaturat si colegele sale, Ioana Titieni si Laura Seserman.

     Programul Fabrica de idei estivale - "Vacanta la Biblioteca", derulat de Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud se dovedeste, si de aceasta data, foarte util copiilor care si-au propus sa isi petreaca vacanta de vara in mod activ.

 

www.bjbn.ro

0 comentarii2905 vizualizări26 iulie 2018
rss 2.0
rss 2.0