Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Carti postale pentru cei dragi, facute si trimise de cei mici.

Miercuri, 1 august 2018, la Fabrica de idei estivale - "Vacanta la Biblioteca" a fost ziua Atelierului de carti postale. "Ce este o carte postala?" au intrebat de dimineata cativa dintre pustii si fetitele veniti la Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud, asa ca Alina, Simona si Loredana, bibliotecarele care s-au ocupat de acest atelier au avut serios de lucru. Dar, cu vorba buna este usor sa intri in sufletul unui copil si sa-l determini sa faca ceva frumos, pentru o persoana draga.  "Am lucrat o carte postala pentru bunicii mei, lucru care mi s-a parut foarte frumos! Nici nu m-am asteptat sa facem asa ceva la biblioteca, pentru ca nu am mai scris sau trimis niciodata o carte postala. Am desenat pe ea o floare si cartea postala va ajunge la Moinesti, in judetul Bacau, la bunicii mei", ne-a spus Iulia Dacalul, de 10 ani, de la Scoala Generala nr 1 din Bistrita. Si, este de asteptat ca bunicii Iuliei sa lacrimeze de bucurie cand vor primi acest semn de la nepoata lor!

      Dar, nu numai bunicii vor avea surpriza primirii unei carti postale. "Astazi a trebuit sa ne punem ideile pe o foaie. Ajutata de doamnele de la biblioteca, eu am desenat ceva pe cartea postala, am pus si timbre pe ea si o voi trimite chiar in Bistrita, la vecina mea. I-am scris ca imi place foarte mult ca vecina, pentru ca este foarte buna si distractiva!", marturiseste Ioana Bianca Hodoroga, de 11 ani, de la Scoala Generala nr 5 din Bistrita.

       Initiatoarea si coordonatoarea atelierului de carti postale a fost bibliotecara Alina Pop. "Ne-am gandit sa le distragem atentia copiilor de la comunicarea intermediata de tehnologie si sa ii invatam sa trimita si altfel de mesaje, facute cu rabdare, sa ii facem sa simta hartia si sa inteleaga ce este o amintire. I-am invatat cum sa compuna un mesaj, desenand ceva pe o carte postala, alaturi de mesajul scris si i-am invatat cum se compune si scrie o adresa, dupa care i-am insotit pana la o cutie postala de-a Postei Romane si i-am ajutat sa puna cartile postale in cutie. Noi speram sa ajunga la destinatar cat de repede", spune Alina Pop.

       Odata expediate cartile postale, pe fetele tuturor se putea citi bucuria!

 

                      www.bjbn.ro

0 comentarii3381 vizualizări02 august 2018




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0