Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Miercuri 27 Mai 2020 - 20548 vizitatori azi
10 septembrie 2018 - prima zi de scoala - cea mai frumoasa zi din anul scolar!

Este o zi dedicata lor, COPIILOR!!! La ora 9, curtea Scolii GImnaziale Nr.1, Bistrita, era plina de elevi, parinti, bunici, dascali, flori si emotii. Deschiderea cursurilor s-a facut cu intonarea imnului national dupa care doamna directoare Anuta MIHAIU a dat cuvantul preotului care a rostit rugaciunea imparateasca ( tatal nostru ) si o mica predica potrivita momentului. A fost prezentata doamna profesoara Liliana Veres, venita in scoala pe catedra de chimie si numita de Inspectoratul Scolar ca director adjunct pe o perioada de 6 luni. Doamna directoare adjuncta a adresat un frumos mesaj de bun venit la acest ceas de sarbatoare si un sfat: "Nu exista constructie mai importanta a omului decat aceea a propriei personalitati. Dar ca orice constructie, aceasta necesita rabdare, perseverenta,respect. Asadar straduiti-i-va sa fiti cei mai buni!"  Din partea Inspectoratului Scolar a participat la acest moment festiv doamna inspector Adriana Ramona Salak.

Din micul discurs al doamnei directoare Ancuta Mihaiu veti intelege de ce scoala noasta este atat de cautata de parinti si elevi:"

In calitate de director al Scolii Gimnaziale Nr.1 Bistrita, sunt mandra de faptul ca incepem noul an scolar cu un numar de 48 de clase, 1328 de elevi, din care au ales sa faca primii pasi in viata de scolari 168 in cele 6 clase pregatitoare (3 traditional si 3 in alternativa SBS).

De asemenea, nu pot sa nu-i amintesc si pe absolventii nostri care astazi sunt bobocii liceelor si colegiilor nationale din oras, ducand cu ei prestigiul scolii care i-a format. Astfel, dintr-un numar de 141 de absolventi ai claselor a VIII-a, 13 au obtinut nota 10 la EN la Limba romana, procentul de promovabilitate la aceasta disciplina fiind 99,30%, iar la matematica un elev a obtinut nota 10, promovabilitatea fiind de 83,30%. Media generala la EN la nivelul scolii a fost 7,78. Din scoala noastra a plecat si Mario Sima, singurul elev din judet care a obtinut media de admitere la liceu 10. Le felicit, si cu aceasta ocazie, pe cadrele didactice ale scolii care prin profesionalism, perseverenta si daruire au facut posibile aceste.rezultate remarcabile. 

Daca anul trecut scolar am obtinut si este in derulare un Proiect ERASMUS, incepand cu anul scolar 2018-2019 am castigat inca 2 astfel de proiecte, motiv pentru care va invitam dragi colegi, elevi si parinti sa ne sprijiniti pentru finalizarea cu succes a acestora.

In acest moment festiv, adresez multumiri Asociatie Parintilor Scolii Gimnaziale Nr.1 pentru implicare si sustinere. Va multumesc si mizez pe faptul ca ne ramaneti alaturi." Elevii claselor I - VIII au intrat in clase insotiti de dascali lor si parinti pe ritmurile imnului scolii iar boboceii au ramas in curte pentru a fi chemati de invatatoarele lor. Elevii claselor a IV- a au facut pod de flori pe sub care au trecut boboceii din clasele pregatitoare! Dar pozele cred ca vor exprima mai bine emotiile si frumusete acestei zile!

 

Cu mare drag si respect,

prof. MARIA POP, SC. GIMN. NR. 1, BISTRITA.

0 comentarii3388 vizualizări11 septembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0