Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 25 Mai 2020 - 12064 vizitatori azi
Restante lirice eminesciene.

Luni, 15 octombrie, la ora 15:15,15 mici eminescieni de la Palatul Copiilor Bistrita s-au adunat la statuia lui Mihai Eminescu pentru a desfasura activitatea din octombrie, din cadrul proiectului "Prietenii lui Eminescu", initiat de Prof. Univ. Dr. Mircea Gelu Buta.

Din cauza unor restante lirice pe august si septembrie, activitatile din lunile precedente s-au desfasurat in 15 brumarel. In memoria marelui poet, pentru 15 august, s-au citit poeziile eminesciene "Rasai asupra mea", "Rugaciune", de catre Ioana Balan si Valentina Beudean (si in italiana,  prin domnul profesor Ioan Sabin Muresan), iar, pentru 15 septembrie, s-a dezbatut pe marginea poeziei "Ai nostri tineri…", lecturata de Daciana Catana.

Pentru 15 octombrie, frunze cu strofe, versuri, titluri, simboluri si litere au fost impartite blandienilor, cat si trecatorilor. Alaturi de acest dar, oamenii au primit cate o bomboana de sufletul Poetului, la care era atasata o frunza "dulce".

Nu degeaba colega noastra de la Poezia Credintei, Ioana Balan, a exclamat: "A fost perfect! Pana la urma, frunzele lirice rezolva totul!".  Inca o data de 15 a fost pretuita de iubitorii literaturii.

 

Corina Maria Cucuiet, clasa a VII-a

Jurnalism, Palatul Copiilor Bistrita

0 comentarii2464 vizualizări20 octombrie 2018
rss 2.0
rss 2.0