Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 01 Iunie 2020 - 16512 vizitatori azi
ZIUA MONDIALA A ALIMENTATIEI SARBATORITA LA "CAROL DAVILA" BISTRITA.

A devenit o traditie ca toti elevii Scolii Sanitare  Postliceale  " Carol Davila’’ din Bistrita sa se implice in marcarea acestui eveniment care a ajuns la a VI-a editie. Atat viitorii asistenti medicali generalisti cat si viitorii asistenti medicali de farmacie imbracati in ie traditionala, respectiv halate albe si costume medicale au prezentat proiecte interesante pe aceasta tema:


"ISTORIC DESPRE ZIUA MONDIALA  A  ALIMENTATIEI"

"ALIMENTATIA SANATOASA"

"IMPACTUL ALIMENTATIEI ASUPRA SANATATII"

"BOLILE CAUZATE DE ALIMENTATIA NESANATOASA"

"DIABETUL SI ALIMENTATIA"

"VITAMINE PENTRU O VIATA ACTIVA"

"REACTII ADVERSE ALE MEDICAMENTELOR"

"CARTEA OMULUI SANATOS".


     Pentru desfasurarea acestui eveniment, sala festiva a Casei de Cultura a Sindicatelor a fost frumos amenajata de catre profesori si elevi in pastelurile toamnei avand grija ca de pe mesele frumos imbracate traditional sa nu lipseasca bogatiile toamnei: legume, fructe, porumb cu panusi impletite, dovleci, dulceata de gutui, siropuri naturale preparate in casa precum si preparate traditionale ( cozonaci, placinte ). 

   In incheiere, d-na dr. Corina Ernst, in discursul tinut, a vorbit despre importanta unei alimentatii sanatoase dar si despre risipe alimentare. 

   Evenimentul a fost dedicat alimentatiei zilnice care reprezinta unul dintre importantele principii de respectat, alaturi de toate celelalte care concureaza la "trairea unei vieti frumoase si sanatoase" pentru fiecare dintre noi.


Multumim pentru participarea la acest eveniment : Dr. Corina Ernst de la Directia de Sanatate Publica Bistrita, Monalisa Lucia Chis - reporter As-Tv Bistrita, Director Alexandru Catcauan, Corpul Profesoral Elevii Scolii Sanitare Postliceale Bistrita .

                                         

Profesor,Scoala Sanitara Postliceala "Carol Davila" Bistrita

LUCRETIA  ANGHELINA

0 comentarii3766 vizualizări26 octombrie 2018
rss 2.0
rss 2.0