Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 13 Iulie 2020 - 14238 vizitatori azi
Start la...schimbare! Saptamana Educatiei Globale 2018.

"Lumea se schimba. Dar noi?" a fost intrebarea-cheiein "Saptamana Educatiei Globale" - o invitatie relationata direct cu obiectivele de dezvoltare durabila ale Natiunilor Unite vizand eliminarea saraciei extreme, reducerea inegalitatilor si combaterea amenintarii cu schimbarile climatice pana in 2030.

Am acceptat sa raspundem la aceasta provocare la Centrul Scolar de Educatie Incluziva Nr.1 Bistrita invitand, alaturi de membrii Grupului Eco din scoala, elevii clasei a II-a D indrumati de d-na prof. Rodica Halmu de la Colegiul National "Andrei Muresanu" din Bistrita. Impreuna cu noi a fost si reprezentatul Primariei Municipiului Bistrita de la "Scoala Verde", doamna Sorina Roman; de asemenea, doamna Mina Nedelea de la Centrul Local de Colectare RoRec.

Urmarind prezentarea unor modele de bune practici din activitatile desfasurate de copii in anii scolari trecuti,am reflectat impreuna asupra stilului nostru de viata, asupra schimbarilor pe care le putem face pentru sanatatea noastra si a celor din jur, pentru reducerea poluarii si protejarea mediului inconjurator.La mini-atelierele organizates-au gasit solutii practice de a transmite mai departe mesaje-indemnuri pentru schimbare. Asezati cuminti pe cleme de rufe lipite de bete pentru frigarui sustinute de mere autohtone, "Eco-Monstruletii" au reprezentat simpaticii mesageri si deliciul copiilor.

A fost start(re-start) la schimbare si prin reinscrierea elevilor nostri in Programul national de educatie de mediu "Patrula de Reciclare",editia 2018-2019 ("Editia Suporterilor"). Stiti cine au fost primii suporteri ai Patrulei noastre in acest an scolar? Ati ghicit:minunatii copii din clasaa II-a si parintii lor, cei carene-au facut o mare surpriza venind la punctul nostru de colectare cu diferite deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE), adunate special pentru a sustine activitatile elevilor nostridin Patrula de Reciclare.

Multumim pentru reusita acestei activitati colaboratorilor si invitatilor nostri,managerilor scolii, director prof. Doris Imola Vass, director adj. prof. Mariana Moldovan, profesorilor implicati(prof. Daniela Muscari, prof. Dan Buta, prof. Iulia Beches, prof. Susana Feier, bilbl. Cecilia Deac, informatician Marius Pop);de asemenea, suporterilor si partenerilor nostri in activitatilede colectare a DEEE.

Privind spre copiii nostri,nu vom obosi niciodata sa ramanem optimisti si sa credem ca putem sa aducem schimbari benefice lumii in care traim, incepand cu noi insine. Lumea suntem noi!

 

Profesor Teodora Popescu

0 comentarii3108 vizualizări23 noiembrie 2018
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0