Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 28 Noiembrie 2020 - 12938 vizitatori azi
Lumea se schimba. Dar noi ?

Povestea Micului print de Antoine de Saint-Exupery ne invata ca putem sa "imblanzim" inca de la virste fragede comportamente si caractere. Sa fim mai buni pentru o lume mai buna!

"Daca tu ma imblanzesti,vom avea nevoie unul de altul!..."

     Saptamana educatiei globale a venit cu o noua provocare pentru invatacei. Pot sa ma schimb? Daca da…,pot sa ma schimb in asa fel incat sa fac un bine celor din jurul meu? Sta in puterea mea sa creez o lume mai buna? Vorbim despre caractere, ne straduim sa cizelam comportamente si sa ne integram social.

"Intelepciunea vietii e simpla: Fa ca pe unde ai trecut tu sa fie mai bine ca inainte. - Nicolae Iorga

   30 de scolari ai Scolii Gimnaziale Nr. 1 Bistrita au desenat un fruct simbolic al trasaturilor de caracter de dorit intre semeni si au socializat prin jocuri de echipa.

  Am incercat sa reprezentam o lume mai buna, in care joaca sa fie o stare, nu neaparat o etapa de viata, in care zambetul si starea de bine sa ne permita  sa  imaginam o lume a pacii si a multumirii. A urmat o calatorie in lumea minunata a cartilor, cei mai buni sfatuitori si profesori ai nostri. In jurul unei "mese rotunde" intr-un ambient extraordinar pregatit de doamnele Isabela Andronesi si Rodica Linul la Biblioteca judeteana "George Cosbuc"Bistrita-Nasaud, micii scriitori de 9 ani au fost autori si coautori pentru Cartea  care anticipeaza in proiectul tematic desfasurat activitati viitoare promovate la clasa. Multumim pentru frumoasa colaborare partenerilor nostri! Multumiri si pentru sustinerea parintilor si recompensele dulci! Impreuna pentru o lume mai buna!

 

Profesor invatamant primar,Salanta Daniela

Clasa a III-a B

Scoala Gimnaziala nr.1 Bistrita 

0 comentarii2898 vizualizări23 noiembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0