Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Miercuri 27 Mai 2020 - 10626 vizitatori azi
Activitati dedicate sarbatorii neamului romanesc la Scoala Gimnaziala Nr. 1, Bistrita.

In saptamana premergatoare  Zilei de 1 Decembrie, 2018, in Scoala Gimnaziala Nr. 1, Bistrita s-au desfasurat numeroase activitati dedicate acestei mari sarbatori a neamului romanesc. Toate cadrele didactice si toti cei peste 1300 de elevi au fost implicati in diverse activitati. Pagina de facebook "EDUCATIV GENE 1" a fost "invadata" de postari cu secvente din activitatile desfaurate. TOTI slujitorii scolii s-au implicat in aceste activitati aceasta pentru ca desi bunele maniere,credinta si patriotismul se invata in primul rand in FAMILIE, SCOALA are grija ca aceasta educatie sa fie permanenta ! Pentru ca nu ar ajunge spatiul sa redau activitatea tuturor voi cita doar doua din nenumaratele postari din "EDUCATIV GENE 1": 

"Emotia, iubirea de patrie, mandria si speranta ne-au incercat sufletele de-a lungul unei intregi saptamani in care, elevii scolii noastre, indrumati de cadrele didactice, au desfasurat activitati dedicate CENTENARULUI MARII UNIRI. Lectii de istorie altfel, ateliere de lucru, intonare de cantece patriotice, afise si desene, dansuri populare in costumele traditionale, ne-au amintit ceea ce avem astazi si ca datoria noastra este sa pastram traditiile si obiceiurile din strabuni pentru a le transmite mai departe.
Prin astfel de activitati, elevii au devenit partasi ai istoriei nationale ale Romaniei, iar prin afirmarea patriotismului sentimentului ei devin purtatorii valorilor si traditiilor romanesti.
Generatia 50 a Scolii Gimnaziale Nr.1 Bistrita, actualele clase a IV-a, a desfasurat pe parcursul zilei de ieri o lectie de istorie altfel, o lectie memorabila, primind ca special invitat profesor asociat, doctor in Istoria Artelor, UBB, Cluj-Napoca, GHEORGHE MANDRESCU, care a redat episoade importante din istoria tarii noastre pana la Marea Unire. Chiar si elevii claselor pregatitoare au avut parte de
lectii de istorie pe intelesul lor, fascinati fiind de prezentarile realizate.
Evenimentele dedicate Centenarului au culminat astazi cu marcarea numarului 100 si cu lansarea celor 100 de baloane in culoarea tricolorului, spre incantatia si bucuria tuturor celor prezenti in curtea scolii. A fost momentul in care, dupa intonarea imnului national, elevi, profesori si parinti, au strigat in cor:

LA MULTI ANI ROMANIA!" - postat de responsabilul cu programe si proiecte educative, prof. ANAMARIA  TOFAN ;

"LA MULTI ANI, ROMANIA! LA MULTI ANI, DRAGI ROMANASI SI ROMANCUTE!

AM INCEPUT CU INTONAREA IMNULUI NATIONAL AL ROMANIEI, DUPA CARE, CU AJUTORUL INVITATILOR NOSTRII SPECIALI DE LA CENTRUL MILITAR JUDETEAN (MAIOR APETREI MARIUS & PLUTONIER MAJOR APETROAIEI MIHAELA) AM AJUNS LA CONCLUZIA CA "IMPREUNA SUNTEM MAI PUTERNICI!"

PREZENTAREA SI DEGUSTAREA MINUNATELOR PRODUSE TRADITIONALE ROMANESTI PREPARATE CU DRAGOSTE, GRIJA SI EMOTIE AU FACUT DELICIUL UNEI INTALNIRI DE SUFLET CU MEMBRII COMUNITATII NOASTRE.

PORTRETELE DE FAMILIE IN PRAG DE CENTENAR AU CONTURAT NATURAL SI FIRESC CEI 100 DE ANI DIN EXISTENTA FIECAREI FAMILII, NE-AU SENSIBILIZAT SI NE-AU REAMINTIT CAT DE IMPORTANT ESTE SA NE CINSTIM SI VALORIFICAM RADACINILE SI AUTENTICITATEA PORTULUI POPULAR.

IN PRAG DE SARBATOARE, AM ADMIRAT EXPOZITIA DIN HOLUL SCOLII CU PRODUSE CONFECTIONATE PENTRU TEMATICA CENTENARA: LINGURI DIN LEMN PERSONALIZATE, FARFURIOARE DECORATE CU MOTIVE SPECIFICE CERAMICII HOREZU, CUCUTENI SAU CORUND, COVORASE, ULCIOARE, FULARE TRICOLORE.

MAREA UNIRE NU SE UITA NICIODATA, VORBA CANTECULUI A FOST PE BUZELE TUTUROR, IAR POEZIILE RECITATE AU CONTURAT PERFECT ATMOSFERA DE SARBATOARE SI NE-AU INSUFLETIT SI PROVOCAT MANDRIE, RESPECT."

prof. inv. primar FORINA VLASIN

Dar sa lasam imaginile sa vorbeasca!

 

Cu mare drag si respect,

prof. Maria POP, SC. GIMN. NR.1, BISTRITA

0 comentarii2919 vizualizări03 decembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0