Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 02 Iunie 2020 - 9550 vizitatori azi
BIBLIOTECA IN SCOALA DE PE VALEA TUREACULUI.

O minunata biblioteca scolara cu peste 500 de volume a fost constituita in cursul acestei saptamani cu sprijinul Bibliotecii Judetene "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud la scoala primara de pe Valea Tureacului, structura apartinatoare de Scoala Gimnaziala Tureac, comuna Tiha-Bargaului. Odata cu cartile ce urmau sa-si gaseasca locul in rafturile bibliotecii, in curtea scolii de aici a descins si bibliobuzul Bibliotecii Judetene "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud, fapt care a starnit entuziasmul elevilor. Radu Morariu-Ciot, directorul Scolii Gimnaziale Tureac le-a impartasit entuziasmul: "Marturisesc ca initiativa infiintarii acestei biblioteci scolare a venit din partea Bibliotecii Judetene, care a facut oferta si care astazi se materializeaza. Ne bucuram foarte mult si pentru ca ati venit si cu bibliobuzul, si le-ati dat ocazia copiilor sa vada cartile asezate pe rafturi in aceasta masina speciala, ceea ce i-a entuziasmat si i-a determinat sa imprumute carti. Eu sper ca le vor si citi, si ca doamnele si domnii invatatori ii vor indruma spre lectura si mai mult de acum inainte!".

Pentru cateva ore, a fost forfota la scoala de pe Valea Tureacului, pentru ca de la Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" a descins aici o echipa consistenta de bibliotecare. In timp ce Gabriela Molnar si Isabela Andronesi au imprumutat elevilor carti din bibliobuz, Ioana Titieni si Loredana Chiuzan au asezat cartile pe rafturi. A dat o mana de ajutor si Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Judetene "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud: "Cartile provin din donatii si din proiectul editorial al Bibliotecii Judetene "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud. O mare parte dintre ele sunt carti care fac parte din bibliografia scolara. De asemenea, sunt opere din literatura romana, din literatura universala, carti care pot fi citite si de catre profesori. Practic, aceasta este prima donatie de carte pentru aceasta biblioteca scolara, pentru ca o sa mai aducem carti, fiindca mai avem pregatite circa 300 de volume. Suntem foarte fericiti atunci cand primarii sau directorii de scoli din judet apeleaza la noi si putem sa-i ajutam cu carti".

Scoala primara Valea Tureacului arata foarte bine, iar cladirea in care functioneaza este foarte bine dotata. Primarul comunei Tiha Bargaului, Vasile Sut: "Scoala Valea Tureacului are o clasa de gradinita si clasele de la zero pana la clasa a patra, in ea invatand circa 70 de copii. Scoala a fost reabilitata in anul 2018, in cadrul unui proiect finantat de Ministerul Dezvoltarii si le ofera copiilor cele mai bune conditii. Are baie si grup sanitar atat pentru copii, cat si pentru profesori, iar incalzirea este asigurata cu centrala termica pe lemne. De altfel, scoala aceasta este si autorizata din punct de vedere ISU si DSP. Acum ne bucuram ca Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud ne-a ajutat sa amenajam o biblioteca in ea, intr-o sala pe care inca de la inceput am gandit-o pentru biblioteca. Imi doresc sa fie cu folos si copiii sa citeasca!", ne-a declarat primarul Vasile Sut.

Cu adevarat, o noua biblioteca scolara este binevenita pretutindeni. Este "Anul cartii" si daca nu acum, atunci cand sa fie salvate biblioteci, sa fie infiintate biblioteci noi?


www.bjbn.ro

 

0 comentarii2625 vizualizări22 februarie 2019
rss 2.0
rss 2.0