Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Liceele din Tirlisua si Caianu Mic, vizitate de "Caravana EU si Europa".

Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud a organizat miercuri, 10 aprilie 2019, o noua actiune informativ-educativa in mediul rural din judetul Bistrita-Nasaud. De aceasta data, echipa Centrului Europe Direct Bistrita a vizitat liceeni  din "Tinutul Haiducilor", de la Liceul Tehnologic Tirlisua si Liceul Tehnologic "Ion Caian Romanul" din Caianu Mic.

 Cresterea nivelului de constientizare in randul tinerilor cu privire la importanta participarii la viata democratica si votul pentru Parlamentul European reprezinta una dintre prioritatile de baza ale Centrului Europe Direct Bistrita - proiect implementat de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud in parteneriat cu Primaria Municipiului Bistrita si Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud. O activitate importanta menita sa contribuie la atingerea acestui obiectiv este Caravana "EU si Europa".

Astfel, urmarind implicarea liceenilor din mediul rural in activitati interactive si dialoguri pe teme europene, echipa Centrului Europe Direct Bistrita a derulat o noua sesiune inclusa in "Caravana EU si Europa", la Liceul Tehnologic Tirlisua si Liceul Tehnologic "Ion Caian Romanaul" din Caianu Mic.  

Activitatile desfasurate in cele doua unitati de invatamant cu specific profesional au fost menite sa creasca nivelul de informare cu privire la importanta participarii civice a tinerilor care vor vota pentru intaia oara la Alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai 2019. Reprezentantii Centrului au vorbit elevilor despre institutiile Uniunii Europene, despre rolul si realizarile acestora, precum si despre oportunitatile oferite tinerilor, atat in domeniul dezvoltarii profesionale, cat si in domeniul implicarii in activitati de voluntariat si in viata democratica a Europei.

Liceenii s-au aratat interesati de modalitatile prin care ei insisi pot contribui la asigurarea unui viitor mai bun pentru comunitatea lor si pentru intreaga Europa, precizand, printre prioritatile lor, investitiile in mediul rural, protejarea mediului inconjurator si dezvoltarea competentelor.

In luna mai, Caravana "EU si Europa" va continua actiunile de constientizare in liceele profesionale din judetul nostru, in partea de sud a judetului - Campia Transilvaniei.  

 

 

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Ovidiu Puiu - Coordonator, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, http://www.europedirectbistrita.ro/

0 comentarii3297 vizualizări11 aprilie 2019




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0