Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 21 Februarie 2020 - 1388 vizitatori azi
Concursul de lectura "Gustul povestilor", editia a II-a, si-a desemnat castigatorii.

La Scoala Gimnaziala Spermezeu s-a desfasurat sambata, 1 iunie 2019, faza finala a concursului "Gustul povestilor", parte a proiectului "Cartea, sanatate pentru minte si pentru suflet", sustinut inca de la prima sa editie de Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud. Evenimentul a fost moderat de prof. Voichita Termure, directoarea Scolii Gimnaziale Spermezeu.

"La concurs au participat 102 elevi din clasele doi - opt, de la scolile din comunele Spermezeu, Branistea, Tarlisua si Negrilesti, iar pentru anul viitor ne dorim ca acest proiect sa fie recunoscut la nivel judetean. Copiii au primit bibliografia de lectura pentru concurs in luna februarie, fiind vorba de cate cinci carti ale unor autori romani si straini.Astazi, au primit un subiect scris, tip grila, la care au dat raspunsuri scurte, avand la dispozitie o ora. La acesta s-a adaugat si un subiect de creatie literara, pentru departajare, care a avut legatura tot cu operele citite. Am ales data de 1 iunie pentru desfasurarea acestui concurs, pentru a sarbatori cu elevii Ziua internationala a copilului. Parteneriatul cu Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud s-a derulat foarte bine pe parcursul ambelor editii ale concursului, pentru ca din partea bibliotecii am primit premiile in carti pentru clasele V - VIII, iar Primaria Spermezeu a asigurat premiile pentru clasele II- IV. Si va asteptam sa reveniti cu Bibliobuzul la scolile din comuna noastra, pentru ca astfel incurajam lectura in randul elevilor. Sa stiti ca va asteapta si elevii de la scolile din Dobricel si Sita" ne-a declarat prof. Voichita Termure, directoarea Scolii Gimnaziale Spermezeu.

Inaintea inmanarii premiilor a avut loclansarea cartii de reflectii duhovnicesti "Zefirul de miazazi", semnata de preotul Timofte Gaurean si aparuta la Editura Cezara Codruta Marica din Targu-Mures. Noua aparitie editoriala a beneficiat de o elogioasa prezentare facuta in fata celor prezenti de scriitorul Valentin Marica, directorul editurii. "Cartea aceasta este rugaciunea in felul de a fi al preotului" a spus Valentin Marica. Tot cu aceasta ocazie, pr. Timofte Gaurean a vernisatpropria expozitie de fotografii inspirate de civilizatia lemnului din zona Vaii Tiblesului.

www.bjbn.ro

0 comentarii2310 vizualizări04 iunie 2019
rss 2.0
rss 2.0