Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 06 August 2020 - 20018 vizitatori azi
La Scoala Gimnaziala Nr.1 elevii devin profesori de lectura.

Unul dintre cele mai utile proiecte in promovarea lecturii din Scoala Gimnaziala Nr. 1 este proiectul international  ERASMUS+ 2018-1-IT02-KA229-047966_2  THE INFLUENCE OF BOOKS. Acesta promoveaza o lectura critica a textelor literare si beneficiaza de colaborarea tarilor partenere pentru o buna intelegere a specificului national a fiecarei literature din proiect: literature turca, letona, italiana, germane, romana.

Elevii participanti la proiecte ajung sa fie ghizi de lectura pentru colegii lor din celelalte tari. Fiecare tara participant la proiect pregateste pentru celelalte tari participante un autor din literatura nationala.

In cadrul evenimentelor din scoala se desfasoara ateliere care abordeaza opera unui autor pe care elevii il abordeaza ghidati de colegii lor din strainatate. Deoarece tema mobilitatii din Romania a fost citirea textelor filosofice, elevii au selectat pasaje care sa reflecte cateva teme esentiale: iubirea, prietenia, familia, natura.

Aceste teme au fost abordate transdisciplinar: muzica, picture, dans, teatru.

Scolile participante in proiect au petrecut la Bistrita o saptamana plina de evenimente culturale. Schimbul international s-a desfasurat in perioada 27 mai- 1 iunie 2019  in Romania, la Bistrita. Gazde au fost elevii Scolii Gimnaziale Nr.1.

Impreuna cu elevii de la 75 Yil Mesut Yilmaz Ilkolu  Istanbul Turcia, de la Olaines 2 Vidusskola, Letonia, Leonardo da Vinci Gesamtschule, scoala din Huckelhoven Germania  si  IP Virgo Carmeli - Cooperativa Sociale Cultura e Valori din Verona cunottintele lor au fost testate prin aplicatii interactive precum Kahoot sau au fost regizate prin Moviemaker.

In timpul saptaminii bistritene au avut loc diverse activitati: la Biblioteca Judeteana George Cosbuc din oras, la Muzeul din Bistrita.

Elevii au participat si la excursii tematice in judet si in afara acestuia.

 Proiectul a beneficiat de o larga implicare a profesorilor din scoala gazda care au organizat ateliere tematice pentru partenerii externi. Elevii din tara gazda au reusit sa fie o a doua familie pentru colegii lor din strainatate.

Fiecare scoala si-a luat angajamentul sa duca mai departe sentimental de pretuire pentru carte, de aceea elevii vor marca in fiecare scoala zilele Erasmus prin colectarea de carti pentru a improspata biblioteci si pentru a adduce bucuria lecturii si altor copii.

 

Profesor, Tofan Anamaria

0 comentarii3164 vizualizări09 octombrie 2019
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0