Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 24 Septembrie 2020 - 13492 vizitatori azi
5 iunie - Ziua Invatatorului.

"In umbra fiecarui adult, in sertarul cu amintiri iconice se afla si chipul invatatoarei sau al invatatorului. E o imagine pe care o ducem cu noi toata viata, uneori clara, alteori estompata de timp, dar cu siguranta o imagine plina de caldura. Invatatorilor nostri le datoram, cel mai adesea, temelia invatarii cu care am pornit in viata. Pentru ca dascalii nostri au pus, odata cu invatatura, cate o particica din ei in fiecare dintre noi.

An de an, in 5 iunie, in memoria inegalabilului Gheorghe Lazar, fondator de scoala romaneasca, ii sarbatorim pe invatatorii nostri. Cu dragoste si respect. Cu o umbra de nostalgie anul acesta pentru ca ii sarbatorim departe de clasa, la o catedra virtuala. Dar cu speranta. Si cu increderea ca 15 septembrie ii va gasi langa elevii lor, mai puternici si unii si altii, mai increzatori si mai dornici sa experimenteze si alte laturi ale invatarii.

La multi ani dragii nostri invatatori! Totul va fi bine!", transmite prefectul Stelian Dolha cu ocazia Zilei Invatatorului.

 

 

.

 

 

Mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul Zilei Invatatorului

 "Le uram astazi «La multi ani!» invatatorilor, oameni careprin munca lor pun bazele educatiei scolare, generatie dupa generatie. Fiecare dintre noi isi aminteste primii ani de scoala si chipul invatatorilor care ne-au initiat in tainele scrisului si cititului, ne-au invatat sa socotim si ne-au insuflat setea de cunoastere. Dupa parinti, invatatorii devin pentru multi copii adevarate modele.

 Societatea romaneasca a cultivat in mod traditional respectul fata de dascali, care la randul lor, s-au dedicat cu multa implicare si rabdare in educatia generatiilor de copii. Succesul celor pe care i-au calauzit in primii ani de scoala este si succesul lor, al invatatorilor, pentru ca au stiut sa dezvolte aplecarea catre cunoastere a copiilor.

 Invatamantul romanesc tinepasul cu timpul si trebuie sa raspunda nevoilor de adaptare. Criza sanitara impune noi coordonate fiecarei profesii, cu atat mai relevante pentru procesul de educatie, care, intr-o masura covarsitoare, s-a mutat in mediul online.Ca autoritati intelegem pe deplin si sprijinim aceste transformari, prin asigurarea de tablete copiilor cu o situatie sociala mai dificila.

 La nivel guvernamental, vrem sa ne asiguram ca startul generatiilor actuale de copii dispune de toate conditiile pentru a fi un bun inceput in actul educational, cu tot ceea ce implica acest lucru. Insa, pentru un proces de invatamant de calitate este nevoie de harul si vocatia dascalilor, de implicarea si profesionalismul celor care ii formeaza pe micii invatacei.

 Imi exprim aprecierea si increderea in munca invatatorilor si le doresc ca roadele muncii lor sa dea cat mai curand contur Romaniei educate pe care ne-o dorim!"

 

 

Ludovic Orban,

Prim-ministru al Romaniei

0 comentarii1477 vizualizări05 iunie 2020
rss 2.0
rss 2.0