Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 14 Iulie 2020 - 9312 vizitatori azi
Proba scrisa la Limba si literatura materna, din cadrul examenului de Bacalaureat.

In 23 iunie, absolventii clasei a XII-a, care au studiat intr-o limba a minoritatilor nationale (germana, maghiara), au sustinut proba scrisa la disciplina Limba si literatura materna. Au fost prezenti 40 candidati, din care 18 la Limba si literatura germana materna si 22 la Limba si literatura maghiara materna. Prezenta a fost de 100%. Niciun candidat nu a avut temperatura peste 37.3? C si nu au existat eliminati.

 Subiectul si baremul de corectare pentru proba de Limba si literatura materna au fost publicate de catre Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Urmatoarele probe vor avea loc astfel:

  • miercuri, 24 iunie - proba obligatorie a profilului
  • joi, 25 iunie - proba la alegere a profilului si a specializarii

Primele rezultate vor fi afisate marti, 30 iunie, pana in ora 12.00. In conformitate cu prevederile art. 5 si ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor - RGPD), precum si cu solicitarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educatiei si Cercetarii va publica rezultatele elevilor obtinute in urma sustinerii examenelor nationale cu anonimizarea numelui si a prenumelui.

Contestatiile pot fi depuse atat in format fizic, cat si electronic, in zilele de 30 iunie, in intervalul orar 16:00 - 19:00 si pe data de 1 iulie, in intervalul orar 8:00 - 12:00. In acest caz, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit electronic si o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnata si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora

Rezultatele finale vor fi anuntate duminica, 5 iulie.

 

 

 

Biroul de presa

Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud

 

 

0 comentarii574 vizualizări24 iunie 2020
rss 2.0
rss 2.0