Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 10 August 2020 - 17632 vizitatori azi
Proba scrisa din cadrul examenului national de definitivare in invatamant, sesiunea 2020.

In 22 iulie, s-a desfasurat proba scrisa din cadrul examenului national de definitivare in invatamant, sesiunea 2020.  Dintre cei 113 candidati cu drept de participare la proba scrisa, au fost prezenti 110. 3 candidati au absentat. Nu s-au inregistrat tentative de frauda si nici cazuri de candidati cu temperatura peste 37.3 grade Celsius.

 Conform metodologiei de concurs, care permite acest lucru, 4 candidati au decis sa se retraga din motive personale.

In total, au fost transmise spre centrele de evaluare 106 teze. Primele rezultate vor fi comunicate in data de 29 iulie in centrele de examen si pe site-ul definitivat.edu.roContestatiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, in zilele de 29 iulie, dupa afisarea rezultatelor, si pe 30 iulie, pana la ora 12:00.  Rezultatele finale se afiseaza in centrele de examen si pe site-ul anterior mentionat, in data de 4 august 2020. 

Subiectele si baremele de corectare au fost publicate in 22 iulie, de catre Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 16.00. De asemenea, acestea au fost afisate si la avizierele centrelor de examen.

Nota la proba scrisa are o pondere de 70% in calculul mediei finale, care trebuie sa fie de cel putin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

Cadrele didactice promovate dobandesc dreptul de practica in invatamantul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, si obiectivul acestui examen national. Prin dobandirea definitivarii in invatamant, cadrul didactic depaseste stadiul de debutant si poate intra pe o ruta de profesionalizare ascendenta, avand dreptul de a deveni titular in sistemul de invatamant preuniversitar si de a participa ulterior la sustinerea examenelor pentru obtinerea gradelor didactice.

 

Biroul de presa

Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud

0 comentarii644 vizualizări23 iulie 2020
rss 2.0
rss 2.0