Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 02 Mai 2024 - 14587
Lectia de luni - despre bunatate si credinta.

Inceputul lunii Decembrie este unul cu adevarat special deoarece este momentul pentru fiecare dintre noi sa ne pregatim pentru cea mai frumoasa si magica perioada din an. Astazi, strumfii nostri iubiti au avut parte de prima surpriza din aceasta luna de poveste pentru ca au fost vizitati dis-de-dimineata de catre parintele Emanuel Vidican care le-a vorbit tuturor despre insemnatatea acestor sarbatori pe care le asteptam cu nerabdare, despre Mos Niculae si cum trebuie sa se pregateasca micutii pentru venirea acestuia, despre rugaciune si importanta acesteia iar la final parintele i-a miruit pe fiecare in parte si le-a oferit cate o iconita pe care sa o poarte mereu cu ei.

Vizita parintelui Emanuel Vidican face parte dintr-o serie lunga si frumoasa de activitati din cadrul parteneriatului educational Gradinita-Biserica "Sa ne rugam impreuna" si al Proiectului Educational National de Educatie pentru Valori "Joc, Respect si Bucurie" iar acestea au fost doar cateva dintre temele abordate de catre parinte Emanuel Vidican in multiplele discutii cu cei mici. De la primele intrebari timide din partea copiilor despre Mos Niculae si venirea acestuia, pana la momentele in care copiii l-au colindat pe parinte si i-au spus toate cantecele si poeziile pe care le pregatesc pentru serbarea de Craciun, parintele a fost extrem de bucuros si curios sa-i vada si sa asculte pe prescolari.

Dupa multe rasete si voie buna parintele le-a vorbit cu mult har si intelepciune despre importanta rugaciunii si a mersului la Biserica alaturi de familiile lor, mai ales in aceasta perioada in care pe langa Liturghie copiii pot asculta si colinde minunate. Alaturi de parinte cei mici au rostit rugaciunea "Tatal nostru "si au invatat cum sa isi faca corect cruce. Copiii s-au atasat foarte repede de parintele Emanuel Vidican pe care l-au imbratisat cu drag si i-au facut o promisiune, aceea de a fi foarte cuminti in aceasta perioada iar la randul sau parintele le-a promis ca se va mai intoarce pentru a vedea cate au invatat cei mici indrumati atenti de catre educatoarele lor. Ziua de azi a fost o lectie despre bunatate, recunostinta pentru tot ce avem si ne inconjoara, prietenie si iubire atat pentru cei mari cat si pentru cei mici.

Le multumim educatoarelor Conea Viorica, Buletic Bianca, Morar Corina, Gafton Vasilica, Puscas Iulia, Pop Bianca, Magdea Emilia, Sirb Anda, Sarb Marcela cat si doamnei directoare Craciunescu Roxana, doamnei director adjunct Maria Bresfelean, doamnei asistente Moldovan Valeria si intregului personal al gradinitei pentru ca au reusit inca o data sa organizeze aceste evenimente atat de speciale pentru cei mici, pe care cu siguranta si le vor aminti sau le vor putea revedea in cutia cu amintiri, pastrate cu atentie de parintii lor.

Din partea intregului colectiv al gradinitei P.P Strumfii ii multumim parintelui pentru vizita sa de care copiii au fost extrem de incantati si il mai asteptam alaturi de noi pentru a ne mai imbogati sufletele si inima cu intelepciunea sa.

 

Prof. Cristiana Chiuzan.

0 comentarii5733 vizualizări05 decembrie 2022




rss 2.0
rss 2.0