Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 17 Mai 2024 - 14587
Delegatie de 11 cadre didactice, din 4 tari, in vizita la Liceul Tehnologic Lechinta.

Liceul Tehnologic Lechinta, parte a unui proiect Erasmus+ initiat de catre Instituto Compresivo Don Roberto Angeli, din Livorno, Italia, este gazda in aceasta saptamana pentru o delegatie de 11 cadre didactice, din 4 tari, participante in cadrul proiectului "We are a big family" - Inclusive education in preschool institutions.

 Aceasta este ultima mobilitate din cadrul proiectului, ce se va finaliza in luna mai. Reprezentanti ai Liceului Tehnologic Lechinta au participat la mobilitatile organizate in cadrul acestui proiect in Italia, Bulgaria, Turcia si Grecia, iar acum sunt gazde si le vor prezenta partenerilor sistemul romanesc de invatamant si modul in care la noi se incurajeaza incluziunea categoriilor de copii aflati in situatii dificile, sau de risc.

 Scopul acestui proiect vizeaza incluziunea si diversitatea privind toate aspectele educationale, crearea unui mediu favorabil in vederea integrarii optime a copiilor si imbunatatirea procesului educativ in institutiile prescolare de invatamant, schimbul de experienta si de bune practici dintre parteneri punand bazele dezvoltarii profesionale a cadrelor didactice.

 Fiecare tara si-a prezentat sistemele si metodele prin care se incearca incluziunea copiilor cu nevoi speciale, sau aflati in situatii dificile, fie din cauza unor dizabilitati fizice sau mentale, fie a problemelor de ordin economic-social, etnic, sau familial.

 Pe de alta parte fiecare tara si-a prezentat cultura, traditiile, punctele forte, prin vizite, activitati comune si prezentari, punandu-se accent pe modernizarea si internationalizarea institutiilor, datorita acestor parteneriate si a conexiunilor profesionale stabilite.

 Partenerii proiectului sunt convinsi ca un mediu educational profesional dinamic si responsabil, care abordeaza noi metode si strategii comune in domeniul incluziunii scolare a tuturor copiilor, care impartaseste bunele practici, va avea rezultate pe termen mediu si lung in beneficiul copiilor si al societatii. Toate activitatile derulate in proiect au urmarit dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice, dar au avut un impact direct si asupra prescolarilor implicati, punandu-se accent pe diversitate si multiculturalism, pe toleranta, acceptare si drepturi egale pentru toti copiii la educatie.

 Proiectul "Suntem o familie mare- educatie incluziva in institutiile prescolare", in valoare de 60.000 de euro, finantat prin Erasmus+, programul Uniunii Europene in domeniile educatie, formare profesionala, tineret si sport, a fost derulat de Instituto Compresivo Don Roberto Angeli, din Livorno- Italia, in colaborare cu partenerii Dora Gabe Kindergarden din Sandanski- Bulgaria, 2nd Kindergarden of Penia din Atena- Grecia, Mezitli Anaokulu din Mersin- Turcia si bineinteles Liceul Tehnologic Lechinta, care a reprezentat Romania.

 Echipa de proiect a Liceului Tehnologic Lechinta a avut 5 reprezentanti, coordonator de proiect fiind prof. Tincuta-Ionela Barar, alaturi de colegele profesoare Camelia Florian, director adjunct al Liceului Tehnologic Lechinta, Oana Raluca Baciu, director al Liceului Tehnologic Lechinta, Laura Maria Greab si Lavinia Gabriela Matei, educatoare in cadrul Gradinitei cu Program Prelungit "Maria" din Lechinta.

 Delegatia a fost foarte bine primita la Lechinta, edilul Romeo Florian fiind si de aceata data aproape de scoala, astfel ca prin buna colaborare dintre administratia locala a Comunei Lechinta si Liceul Tehnologic Lechinta oaspetii vor petrece cateva zile pline atat la noi  in judet, cat si in judetele invecinate. Vor vizita diferite obiective, vor lua contact cu sistemul de invatamant, vor participa la ateliere de lucru si prezentari pregatite pentru aceasta ultima activitate din cadrul proiectului "We are a big family" - Inclusive education in preschool institutions.

0 comentarii3108 vizualizări25 aprilie 2023




rss 2.0
rss 2.0