Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 19 Mai 2024 - 14587
Cum gestionam mai eficient situatiile de violenta din mediul scolar?

Ministerul Educatiei a lansat in consultare publica "Procedura privind managementul cazurilor de violenta asupra ante prescolarilor/prescolarilor/elevilor si personalului scolii, precum si al altor situatii corelate, in mediul scolar si a suspiciunii de violenta asupra copiilor in afara mediului scolar."

  Rolul acestei proceduri este sa reglementeze modalitatile de lucru, regulile de aplicat si responsabilitatile persoanelor implicate in managementul acestor situatii.

 In gestionarea cazurilor de violenta, pentru a asigura siguranta fizica si emotionala a elevilor, reprezentantii unitatilor de invatamant trebuie sa sesizeze institutiile abilitate, sa colaboreze cu acestea si sa aplice sanctiuni si masuri de sprijin pentru autori, respectiv masuri de sprijin pentru victima/victime.

  Documentul, precum si modalitatea de a transmite sugestii de imbunatatire sunt disponibile prin accesarea linkului din primul comentariu.

 

#nusuntetisinguri #ScoliSigure #impreuna

0 comentarii3864 vizualizări20 iulie 2023




rss 2.0
rss 2.0