Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 26 Mai 2020 - 1108 vizitatori azi
Proiect " Fiecare copil educat , e un adult castigat "

Incepand cu 1 februarie 2012 la scolile partenere din cadrul  proiectului cofinantat din Fondul Social European prin programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane "Fiecare copil educat e un adult castigat!", se reiau cursurile de educatie remediala pentru elevii claselor I - VIII. Scolile unde se desfasoara aceste cursuri sunt: Scoala Generala nr. 4 Bistrita, Scoala Generala Sangeorz Bai, Scoala Generala Rodna, Scoala Generala Reteag, Scoala Generala Floresti, Scoala Generala Vita, Scoala Generala Vermes, Scoala Generala Sanmihaiu de Campie, Scoala Generala Bistrita Bargaului. Pana la inceputul anului scolar 2011-2012 activitatile din cadrul proiectului s-au desfasurat si la Scoala Generala "Grigore Silasi" din Beclean dar din cauza neimplicarii autoritatilor locale si a refuzului repetat al acestora de a plati orele efectuate la clasa de catre cadrele didactice, acest partener a fost inlocuit cu Colegiul National "George Cosbuc" din Nasaud unde s-a gasit intelegere la consiliul local si sprijin din partea domnului primar. Astfel 45 de elevi din Nasaud din clasele I - VIII vor beneficia de ajutorul cadrelor didactice in realizarea temelor pentru acasa, in depasirea  lacunelor acumulate la materii precum limba si literatura romana, matematica, istorie, geografie, limbi straine si tehnologia informatiei si a comunicatiilor. Acesti elevi vor primii o gustare la pranz apoi isi vor pregati lectiile sub indrumarea cadrelor didactice calificate, dupa orele de curs. 

Tot in cadrul aceluiasi proiect la Scoala Generala nr. 4 Bistrita si Scoala Generala Sanmihaiu de Campie, Casa Corpului Didactic  tine cea de a patra sesiune de cursuri de educatie incluziva, cursuri la care participa 60 de cadre didactice. Aceste cursuri au ca scop abordarea metodelor de invatare - predare - evaluare centrate pe elev si promovarea incluziunii sociale care vor creste sansele elevilor de a se integra in societate si pe piata muncii.

 

  Biroul de presa

  ISJ Bistrita-Nasaud

  E-mail: birouldepresa@isjbn.ro 

  Telefon: 0263 - 213.529 (int. 120)

 

0 comentarii2450 vizualizări01 februarie 2012
rss 2.0
rss 2.0