Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 26 Mai 2020 - 988 vizitatori azi
Dascalita, dascalita; Ne adunai de pe ulita; Si ne-ai dat la fiecare; Soare si margaritare.

Miercuri, 08.02.12, ora de dirigentie a clasei a VI-a C, de la Scoala Generala Nr.1, Bistrita, a fost una deosebita, plina de incarcatura emotionala, datorita vizitei fostei lor profesoare de Limba si Literatura Romana, VULTUR LIGIA. Doamna profesoara a intrat anul trecut in randul tinerilor pensionari dupa o frumoasa cariera didactica. Clasa a fost preluata de doamna profesoara Mihaiu Ancuta pe care elevii au indragit-o repede si cu care avem o buna colaborare sub toate aspectele (elev-profesor-diriginte-parinti). Cu toate acestea elevii mei nu si-au scos din suflet prima profesoara si au rugat-o sa mai treaca pe la ei intr-o ora de dirigentie. Revederea a fost extraordinara dupa cum se poate vedea din imagini. A fost si un prilej de a-i invata pe elevi cum se primeste un oaspete. Pe catedra am pus o fata de masa de sarbatoare, o farfurioara cu fructe, o farfurioara cu prajituri frumos ambalate (pentru care am complotat cu o mamica), servetele si din banii din pusculita clasei am trimis dupa un ceai cald. Aceasta e ospitalitatea specifica romanilor si trebuie sa o transmitem generatiilor urmatoare! Am fost surprinsa de gestul lui Danut care a scos din banca o farfurioara cu prajitura facuta de bunica fara sa ne fi consultat in prealabil. Trebuie sa spun ca am o foarte buna colaborare cu parintii, motiv pentru care nu avem elevi cu absente nemotivate, ma sprijina in tot ce intreprind, lucru pentru care le multumesc mult!

  Un alt obiectiv al orei a fost pregatirea fluturasilor cu care vrem sa atragem atentia asupra faptului ca ne implicam in programul de reciclare al deseurilor electrocasnice: baterii uzate,tuburi de neon, orice aparat electic care nu mai poate fi folosit. Pe aceasta cale va invitam pe toti care detineti astfel de lucruri sa le aduceti la Scoala Generala Nr.1, Bdul Independentei 46, sau la intrarea de pe Imparatul Traian. Multumesc parintilor care s-au implicat deja in aceasta actiune!

 O parte din ora de dirigentie am acordat "intimitate" elevilor pentru a discuta cu doamna profesoara, care inca de la intrare a observat ca si-au schimbat locurile in banci si a incercat sa stea de vorba cu toti, 24 de elevi. Acestea sunt clipele noastre de bucurie; imbratisarile elevilor, cuvintele frumoase, ne fac sa uitam greutatile ce le intampinam in invatamant, salariile umilitoare si uneori atitudinea unor parinti care fac dificila comunicarea elev-scoala-profesor-parinte.Cert este ca atmosfera care a fost in clasa m-a dus cu gandul la versurile: "Dascalita, dascalita; Ne adunai de pe ulita; Si ne-ai dat la fiecare; Soare si margaritare"

 

            profesor diriginte, MARIA POP

2 commentarii5705 vizualizări09 februarie 2012
rss 2.0
rss 2.0