Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 29 Mai 2020 - 9106 vizitatori azi
Evaluarea psihosomatica - prima saptamana de evaluare.

Pana azi 24 februarie 2012, in judetul Bistrita Nasaud, au fost evaluati un numar de 165 prescolari, din care 11 au fost recomandati pentru grupa mare, 139 pentru clasa pregatitoare si 15 la clasa I.

            Majoritatea itemilor au fost accesibili, exceptie facand itemii pentru identificarea sunetelor si a emotiilor. Pe tot parcursul evaluarii psihosomatice, parintii au primit informatii suplimentare privind clasa pregatitoare si tot ceea ce inseamna evaluarea prescolarilor. Pentru unii itemi, au fost necesare intrebari suplimentare, avand in vedere provenienta copilului, defavorizati, stimulii fiind adaptati mediului social.

            Au fost si cazuri in care parintii au fost surprinsi de cunostintele si relationarea propriului copil, iar in cazul in care copii au intampinat anumite greutati, parintii au fost indrumati cum sa le remedieze, prin diferite jocuri de cuvinte, desen si exprimare orala.

            Pe toata perioada sederii prescolarilor la evaluare, personalul specializat a asigurat un mediu relaxant si stimulativ, fiind impartite bonboane, jucarii si creioane colorate. La finalul evaluarii, fiecare copil a fost recompensat cu un mic ecuson in forma de animal.

           

     Biroul de presa

  ISJ Bistrita-Nasaud

  E-mail: birouldepresa@isjbn.ro 

  Telefon: 0263 - 213.529 (int. 120)

 

1 comentariu2716 vizualizări24 februarie 2012
rss 2.0
rss 2.0