Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 23 Septembrie 2019 - 8240 vizitatori azi
Vizita de lucru a reprezentantilor C.N.E. la Bucuresti

Reprezentatii Consiliului National al Elevilor au participat la Adunarea Generala a Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania. Presedintele Consiliului National al Elevilor, Andrei - Bogdan Petre, alaturi de secretarul Departamentului de Relatii Externe si Comunicare, Georgiana Silvia Epure, au fost invitati la Adunarea Generala a Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania, care s-a desfasurat in perioada 10-12 martie 2012, la Bucuresti.

Reprezentantii CNE declara ca au fost incantati de activitatile cuprinse in agenda de lucru a ANOSR. Consiliul National al Elevilor si ANOSR nu se afla la prima intalnire comuna, schimbul de experienta inter-organizationala incepand inca din anul 2009.

In acest sens, reprezentantii Consiliului National al Elevilor au asistat la sesiunile formale ce au avut ca teme de discutie statutul studentului, organizarea taberelor studentesti si problematici de organizare interna. ANOSR ii pregateste, astfel, pe cei care isi vor incheia activitatea in Consiliul National al Elevilor, pentru un pas urmator in ceea ce priveste nivelul de implicare si responsabilitate, asigurand o punte intre generatii.

In cursul zilei de sambata, cei doi membri ai CNE au luat parte la o sedinta de lucru cu directorul executiv al Asociatiei Telefonul Copilului, Catalina Florea, urmand ca cele doua organizatii sa incheie un parteneriat.  In cea de-a doua zi, reprezentantii CNE au asistat la dezbaterile ANOSR pe subiecte de actualitate, printre care: Procesul Bologna, 62nd Boar-Meating ESU.

Vizita de lucru va culmina cu intalnirea de luni, 12 martie 2012, cu reprezentantii Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, avand ca subiect de discutie organizarea activitatilor din programul "Scoala Altfel".

Departamentul de relatii externe

Biroul de presa

Contact:

Georgiana Epure - secretar al Departamentului de relatii externe

Tel. 0741.517.672

e-mail: georgiana.epure@consiliulelevilor.org

 

 

Despre Consiliul National al Elevilor

                Consiliul National al Elevilor din Romania a fost infiintat in baza OMECT nr. 2782/2007. In prezent, Consiliul Elevilor functioneaza in baza Regulamentului de organizare si functionare aprobat prin ordin de ministru nr.4247 din 26.06.2010.

                   Consiliile Elevilor sunt singurele structuri care apara interesele elevilor la nivel local si national, promotori ai dezvoltarii climatului scolar, dar si un cadru de dezvoltare, de educatie civica autentica si de formare a unor cetateni responsabili.

                   Consiliul National al Elevilor este structura care reprezinta in prezent peste 3.200.000 de elevi din Romania, fiind un factor important al democratizarii scolii si incurajarii relatiei de parteneriat profesor-elev. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii isi pot alege reprezentantii pe baza principiului legitimitatii, pot formula puncte de vedere specifice lor si pot elabora propuneri pentru imbunatatirea calitatii vietii scolare.

 

 

 

2 commentarii2149 vizualizări12 martie 2012
rss 2.0
rss 2.0