Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 29 Mai 2020 - 8632 vizitatori azi
Trei zile pe taramul artelor combinate.

Timp de trei zile, cadrele didactice de la "Lacrima", dar si o parte a personalului nedidactic, au participat la cursul de "Tehnici de lucru prin arte combinate", curs dedicat personalului ce lucreaza direct cu persoanele cu dizabilitati, in institutii sau comunitate. Cursul s-a desfasurat in cadrul unui proiect coordonat de inspector Hudrea Daniela, director C.S.E.I. "Lacrima" Cupsa Eniko si prof.inv.primar Avram Emanuela si a caror parteneri au fost Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, dar si Fundatia de Sprijin Comunitar - Bacau.

            Echipa IMPART - Bacau, cea care a realizat traning-ul, are o experienta de lunga durata, membrii echipei participand la numeroase cursuri sustinute de catre specialisti in domeniul Tehnicilor si Terapiei prin Arte Combinate (arta vizuala, muzica, teatru, miscare, joc) din Marea Britanie, ceea ce o face unica in tara si foarte apreciata in randul specialistilor din domeniu.

            Scopul cursului a fost identificat ca "posibilitatea de a depasi barierele educarii formale prin insusirea de noi tehnici si metode pentru a provoca schimbari in metodele personalului care lucreaza direct cu elevii cu dizabilitati de la Centrul Scolar Lacrima". Printre obiectivele cursului s-au numarat:

1. Familiarizarea in lucrul cu tehnici inedite bazate pe Muzica, Teatru, Arta vizuala, Miscare si Joc,  a caror efect este stimularea, dezvoltarea persoanelor cu dizabilitati ;

2. Alinierea la cerintele actuale ale standardului European in privinta constientizarii drepturilor persoanelor cu dizabilitati, propunand abordarea lor intr-o maniera constructiva;

3. Promovarea ideii de autodepasire si perfectionare, vizand dezvoltarea diferitelor abilitati ale cursantilor in domeniul Tehnicilor prin Arte Combinate si aplicarea celor deja existente.

            Predarea cursului, de catre instructoarea Nastac Elena, s-a facut in cadrul unor ateliere interactive, folosind un mixt din urmatoarele metode: demonstratii practice, jocuri de rol si exercitii, discutii de grup, prezentari.

            Cursantii au avut parte de trei zile minunate, trei zile in care au interactionat, s-au jucat, au cantat, s-au ajutat intre ei, au zambit, s-au incurajat, au scapat de orgolii, au impartasit idei, si-au dat sfaturi, s-au aplaudat… toate pe taramul minunat al artelor, al creativitatii si imaginatiei.

 

 

 

 

  Biroul de presa

  ISJ Bistrita-Nasaud

  E-mail: birouldepresa@isjbn.ro 

  Telefon: 0263 - 213.529 (int. 120)

0 comentarii2436 vizualizări14 martie 2012
rss 2.0
rss 2.0