Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 26 Mai 2020 - 30752 vizitatori azi
Consiliul National al Elevilor - factor al democratismului educational. Scoala Altfel.

Proiectul "Consiliul National al Elevilor - factor al democratismului educational" aflat la editia a II-aisi propune continuarea experientei dobandite in cadrul primei editii si formarea membrilor  Consiliului National al Elevilor din toate substructurile pentru exercitarea responsabila a drepturilor democratice, a statusului si rolurilor lor sociale.
 
Evenimentul de anul acesta va debuta in perioada 30 martie - 1 aprilie 2012, la Deva, cand va avea loc lansarea oficiala a celei de a doua editii a proiectului, finantata, atat lansarea cat si proiectul in sine, de Autoritatea Nationala de Sport si Tineret si fiind initiat de Consiliul Judetean al Elevilor Constanta in parteneriat cu Consiliul Judetean al Elevilor Hunedoara si sustinut de Inspectoratele Scolare din cele doua judete.
Andrei Bogdan Petre, presedintele Consiliului National al Elevilor declara:  "Este o mare bucurie pentru noi sa vedem ca implementarea proiectului de anul trecut a fost un real succes. Anul acesta, la cea de-a doua editie a proiectului, avem asteptari cel putin la fel de mari: actiuni desfasurate la nivel judetean cu impact puternic asupra comunitatii, actiuni care la nivel national au ca si beneficiari directi mii de elevi din tara"
Consiliul National al Elevilor urca inca o treapta pe scara realizarii scopului pentru care a fost creat, acela de a reprezenta un factor important al democratizarii scolii si a relatiilor profesor-elev, dar si de a creste gradul de implicare activa in societate in randul elevilor. Cele mai bune proiecte dezvoltate vor fi premiate la Scoala de Vara "CNE-factor al democratismului educational".

Departamentul de Relatii Externe
  Biroul de presaCalin Cocis - Redactor

Despre Consiliul National al Elevilor

Consiliul National al Elevilor din Romania a fost infiintat in baza OMECT nr. 2782/2007. In prezent, Consiliul Elevilor functioneaza in baza Regulamentului de organizare si functionare aprobat prin ordin de ministru nr.4247 din 26.06.2010.
Consiliile Elevilor sunt singurele structuri care apara interesele elevilor la nivel local si national, promotori ai dezvoltarii climatului scolar, dar si un cadru de dezvoltare, de educatie civica autentica si de formare a unor cetateni responsabili.
Consiliul National al Elevilor este structura care reprezinta in prezent peste 3.200.000 de elevi din Romania, fiind un factor important al democratizarii scolii si incurajarii relatiei de parteneriat profesor-elev. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii isi pot alege reprezentantii pe baza principiului legitimitatii, pot formula puncte de vedere specifice lor si pot elabora propuneri pentru imbunatatirea calitatii vietii scolare.

Contact:
Georgiana Epure - Secretar al Departamentului de Relatii Externe
Telefon: 0741 517 672
e-mail: georgiana.epure@consiliulelevilor.org

 

 

 

 

 

Programul national "Scoala Altfel" a ajuns la o noua etapa: cea in care elevii au posibilitatea sa se inscrie la activitatile cuprinse in programul fiecarei unitati de invatamant.

Dupa o perioada de aproape o luna in care atat Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului, Consiliul National al Elevilor cat si cadrele didactice, alaturi de ceilalti colaboratori sau beneficiari directi ai unitatilor de invatamant preuniversitar s-au straduit sa elaboreze un program cat mai atractiv pentru saptamana 2-6 aprilie, a sosit momentul sa afirmam ca acest program a prins contur.

Depunerea proiectelor pe platforma Consiliului National al Elevilor - Wedu, insumand peste 2100 de proiecte initiate de elevi, aprobarea acestora in consiliul de administratie al fiecarei unitati de invatamant si elaborarea programului concret care cuprinde si activitatile propuse de catre cadrele didactice, sunt urmate de inscrierea elevilor la activitatile care ii reprezinta. In acest sens, fiecare judet/liceu a gasit cate o metoda originala de a duce la bun sfarsit aceasta noua "provocare".  Spre exemplu, in unele licee inscrierile elevilor la activitatile dorite se fac cu ajutorul flipchart-urilor, iar in alte institutii de invatamant  prin accesarea unor platforme online.

Despre importanta acestei etape, in ceea ce priveste buna desfasurare a programului national "Scoala Altfel", aflat la prima incercare, vorbeste si presedintele Consiliului National al Elevilor. Andrei Bogdan Petre declara: "Ne bucuram sa vedem entuziasmul si nerabdarea colegilor nostri de a incepe programul "Scoala altfel". Fie ca este vorba de actiunile propuse de profesori, sau de elevi prin Consiliile Scolare ale Elevilor din fiecare unitate de invatamant, programul final a fost realizat de cei trei parteneri in educatie: elevi, profesori si parinti. Elevii au, in sfarsit, psibilitatea de a participa la cursuri care sa le ofere ceea ce isi doresc ei sa invete. Dovada a gradului mare de implicare sunt si proiectele care vor fi organizate de elevi pentru elevi. Momentan, ne aflam in perioada in care la nivelul fiecari scoli, elevii opteaza pentru actiunile din programul propus. Acest lucru se va intampla pana in data de 24 martie, urmand apoi organizarea efectiva a activitatilor."
              
Alegerea independenta a activitatii pe care fiecare elev doreste sa o desfasoare este garantata si face parte din obiectivele pe care programul le are - si anume - incurajarea elevilor de a dobandi experiente noi din domenii atractive si de a interactiona cu alti colegi din liceu. In ceea ce priveste tematica activitatilor, acestea sunt foarte variate: dezbateri legislative, actiuni de implicare sociala, actiuni ecologice, sportive, concursuri de talent, traininguri de comunicare, managementul timpului, managementul conflictului. 
 
Departamentul de Relatii Externe
 
Biroul de presa
Iulia Arion - Redactor

 

0 comentarii2296 vizualizări21 martie 2012
rss 2.0
rss 2.0