Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 31 Mai 2020 - 2766 vizitatori azi
O noua reuniune de proiect Comenius in Gdansk, Polonia.

Proiectele multilaterale Comenius reprezinta un pas important pe care unitatile de invatamant preuniversitar il pot face spre a-si deschide portile catre o noua experienta, cea europeana, si deci, spre inovatie.

Gradinita cu Program Prelungit nr. 3 Bistrita este parte a proiectului multilateral Comenius "Du bestiaire europeen à l’ecricture collective de contes " in perioada 2011-2013.

In perioada 14-18 martie 2012 in localitatea Gdansk din Polonia, pe tarmul Marii Baltice, s-a desfasurat cea de-a doua mobilitate din cadrul proiectului multilateral Comenius in care este implicata Gradinita cu Program Prelungit nr. 3 Bistrita, unde au participat cinci cadre didactice: d-na director Lucica Moldovan si profesoarele Ionela Lazea, Ana Maria Toth, Ana Maria Telcean si Crina Clapou, coordonatorul local al proiectului.

Aceasta noua reuniune de proiect a fost organizata de catre Zespó? Kszta?cenia Podstawowego i Gimnazjalnego nr 13 - Szkola Podstawowa nr. 92 Gdansk  la care au mai participat si membrii echipelor partenere din  Franta, Italia, Turcia, Tara Galilor (Marea Britanie), Grecia si Romania.

Educatia ecologica si interculturalitatea sunt principalele teme  ale acestui proiect Comenius, iar obiectivele urmaresc motivarea copiilor de a se implica mai mult in activitatea de invatare prin intermediul povestirilor si legendelor despre animalele.

Intalnirea din Polonia a avut ca scop prezentarea activitatilor desfasurate cu copiii in prima parte a anului scolar 2011-2012, respectiv prelucarea la clasa a povestilor cu animale primite de la partenerii straini si realizarea fiselor descriptive cu animale. De asemenea, au avut loc si  planificarea activitatilor ce se vor organiza cu copiii pentru primul an al proiectului si a urmatoarei intalniri de lucru din septembrie 2012 in Tara Galilor (Marea Britanie).

O mare parte a activitatii comune a fost prezentarea si utilizarea noii versiuni a jocul interactiv Od@ceurope care permite crearea de jocuri educative despre animale pentru copii. S-a lucrat si la elaborarea fiselor de evaluare pentru copii si profesori referitoare la scrierea unui povesti cu animale, luandu-se decizia ca fiecare scoala sa utilizeze in povestile create, animale reale sau imaginare din cele descrise de parteneri.

A fost prezentat si site-ul proiectului, www.ani-europe-ani-tales.eu, unde vor fi incarcate toate activitatile desfasurate in cadrul acestui proiect.

In cadrul programului organizat in scoala polona, am vizitat aceasta unitate scolara, participand la activitati demonstrative la grupele de gradinita si la clasa 0, dar si la Festivalul de teatru pentru copii cu tema "Animalele in povesti si legende", in cadrul caruia mai multe clase au prezentat dramatizari foarte reusite ale celor mai cunoscute povesti si legende poloneze.

In seara zilei de 15.03.2012 in sala de festivitati a Zespó? Kszta?cenia Podstawowego i Gimnazjalnego nr 13 a avut loc un concert caritabil organizat de profesorii si elevii polonezi, aflat la cea de-a XI-editie, cu scopul de a strange fonduri pentru ajutorarea unor copii bolnavi.

Vizitarea orasului Gdansk, supranumit si "Orasul chihlimbarului", a fost o experienta minunata. Am vizitat Biserica Oliwa unde am luat parte la un exceptional concert de orga, dar si catedrala Sfanta Maria, cea mai mare biserica din caramida din lume. De asemenea, am facut si o scurta vizita in statiunea Sopot, in apropiere de Gransk, pentru a simti briza Marii Baltice.

Acest proiect a fost realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Continutul acestei comunicari reprezinta responsabilitatea exclusiva a autorului.

 

Coordonator proiect: prof. Crina Clapou,

Gradinita cu P.P. nr. 3 Bistrita

 

0 comentarii3605 vizualizări22 martie 2012
rss 2.0
rss 2.0