Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Miercuri 27 Mai 2020 - 10850 vizitatori azi
Clopotelul "Scolii Altfel" a sunat.

Clopotelul "Scolii Altfel" a sunat, pentru prima data, astazi, 2 aprilie 2012. Programul "Scoala altfel"se va desfasura in perioada 2-6 aprilie, in toate scolile din Romania si este dedicat activitatilor educative extracurriculare si extrascolare. Potrivit Ordinului de ministru nr. 4.292/2011, obiectivul principal al acestui program consta in implicarea elevilor si a profesorilor in activitati de educatie non-formala, care sa puna in valoare talentele, preocuparile extrascolare si competentele elevilor,  in domenii cat mai diverse si interesante. Se vor organiza astfel, activitati culturale, activitati tehnico-stiintifice, activitati sportive, activitati de educatie pentru sanatate,de educatie ecologica sau activitati de educatie rutiera. Proiectele se pot organiza in parteneriat cu alte unitati de invatamant, cu organizatii neguvernamentale, cu palatele si cluburile copiilor, cluburile sportive scolare, cu directiile de tineret si sport, cu politia, jandarmeria, inspectoratele pentru situatii de urgenta, directiile de sanatate publica, agentiile pentru protectia mediului etc.

|In Bistrita-Nasaud,programul "Scoala altfel" se va desfasura in toate unitatile de invatamant, 401 la numar. La activitati vor participa 11.495 prescolari si  42.332 elevi.

Pentru elaborarea si definitivarea programului din cadul saptamanii "Scoala altfel", conducerile scolilor au solicitat, din semestrul I, propuneri de activitati de la elevi, in cadrul orelor de dirigentie, si de la  profesori, in cadrul comisiilor metodice. Tipurile de activitati care se organizeaza in saptamana mentionata, durata acestora, modalitatile de organizare si responsabilitatile au fost aprobate de consiliile de administratie ale unitatilor de invatamant. Dupa aprobarea de catre consiliul de administratie, programul adoptat devine obligatoriu, atat pentru elevi, cat si pentru cadrele didactice. Elevii au obligatia de a participa la activitatile pentru care s-au inscris, absentele fiind inregistrate in catalog, la rubrica Purtare.

Consiliile locale si judetene ale elevilor vor organiza in aceasta saptamana, propriile activitati extrascolare.

Proiectele planificate de unitatile de invatamant din judet in cadrul "Scolii altfel" sunt afisate pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Bistrita-Nasaud.

 

 

 

           Carmen Roiban

Biroul de presa- ISJ Bistrita-Nasaud

  E-mail: birouldepresa@isjbn.ro 

  Telefon: 0263 - 213.529 (int. 120)

 

2 commentarii2009 vizualizări02 aprilie 2012
rss 2.0
rss 2.0