Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Miercuri 27 Mai 2020 - 21546 vizitatori azi
Deschidere a etapei nationale a olimpiadei de matematica.(15 poze)

Marti, 3 aprilie, la sediul extensiei Bistrita a Universitatii "Babes Bolyai", a avut loc festivitatea de deschidere a etapei nationale a olimpiadei de matematica pentru clasele V-VI. La eveniment au luat parte elevii care participa la olimpiada, cadrele didactice insotitoare si membrii comisiei centrale. Au tinut discursuri inspectorul scolar general al ISJ Bistrita-Nasaud Vasile Marc, inspectorul scolar de matematica Dorel Cosic, primarul municipiului Bistrita Ovidiu Teodor Cretu,  presedintele Comisiei Centrale de Evaluare Gabriela Streinu Cercel, administratorul judetului Vasile Negruseri, directorul Colegiului Tehnic "INFOEL" Bistrita si presedintele Consiliului Scolar al elevilor din cadrul Colegiului Tehnic "INFOEL", Ionut Boca. Cei care au participat la eveniment au avut ocazia de a asista si la momente artistice de folclor si dans modern.

Concursul se desfasoara astazi la Colegiul Tehnic "INFOEL". Rezultatele vor fi afisate in data de 5 aprilie. In aceeasi zi, elevii vor putea depune contestatii si vor afla rezultatele finale. Festivitatea de premiere se va desfasura in 06.04.2012, de la ora 10:30, la  sediul extensiei  Bistrita a Universitatii "Babes-Bolyai".

La olimpiada, participa 203 elevi din toate judetele tarii, calificati dupa etapa judeteana. Acestia ii au alaturi, pe profesorii insotitori ( 42 de cadre didactice). Comisia centrala care va corecta lucrarile este formata din 27 de profesori de matematica , cadre didactice de prestigiu din invatamantul preuniversitar romanesc. Elevii veniti din alte judete ale tarii au fost cazati la internatul Colegiului Tehnic "INFOEL", iar profesorii insotitori la hotelul Krone.  

Din Bistrita-Nasaud, vor participa la aceasta faza a olimpiadei de matematica : Ioan Paul Petru Tirlisan,elev in  clasa a V-a la  Sc. Gen. "Mihai Eminescu" Nasaud si Anastasia Daria Marc, eleva in  clasa a VI-a la Colegiul National "Petru Rares" din  Beclean.   

Judetul Bistrita-Nasaud a mai gazduit o etapa nationala a olimpiadei de matematica, in urma cu sapte ani , pentru clasele VII-XII.

Olimpiada de Matematica - Etapa Nationala este organizata de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, de Inspectoratul Scolar al Judetului Bistrita-Nasaud, in colaborare cu Primaria Municipiului Bistrita, Consiliul Local Bistrita si Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud.

 

  Biroul de presa ISJ Bistrita-Nasaud

  E-mail: birouldepresa@isjbn.ro 

  Telefon: 0263 - 213.529 (int. 120)

0 comentarii2688 vizualizări04 aprilie 2012
rss 2.0
rss 2.0