Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Miercuri 27 Mai 2020 - 28548 vizitatori azi
Stagii de practica pentru studentii de la Universitatea Tehnica din Cluj Napoca.

200 de studenti ai Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca sunt cuprinsi intr-un proiect de insertie pe piata muncii, finantat din fonduri europene, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Acestia vor beneficia de subventii pentru stagiile de practica in valoare de 430 de lei si vor intra intr-un concurs cu premii de pana la 1850 de lei.

 

Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest impreuna cu Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, in calitate de partener regional si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov, in calitate de Partener Principal, precum si Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia si Agentia Pentru Dezvoltare Regionala Centru, in calitate de parteneri regionali, au organizat astazi, 3 aprilie, conferinta de prezentare a proiectului "Practica - Primul pas in cariera ta".

 

Acest proiect este implementat in Regiunea Transilvania de Nord de catre ADR Nord-Vest si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa prioritara 2 "Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii" Domeniul major de interventie 2.1 "Tranzitia de la scoala la viata activa".

 

Obiectivul general al proiectului este favorizarea insertiei pe piata muncii a 600 studenti aflati in situatia de tranzitie de la scoala la viata activa din regiunile Bucuresti-Ilfov, Nord-Vest si Centru.

Dintre acestia, 200 de studenti ai Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca vor beneficia de subventii pentru stagiile de practica in valoare de 430 de lei si vor intra intr-un concurs cu premii de pana la 1850 de lei.

 

Proiectul vizeaza, printre altele, cooperarea locala regionala si interregionala, ca urmare a dezvoltarii relatiilor universitatii cu entitatile publice si private din regiunile implicate in proiect precum si promovarea si dezvoltarea parteneriatelor dintre mediul academic si mediul de afaceri/public prin dezvoltarea culturii stagiilor de practica.

Bugetul total al proiectului este 3.093.302 lei din care bugetul ADR Nord - Vest este de 259.839,81 lei si al Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca este de 493.417,56 lei.

 

La conferinta de astazi au participat peste 150 de studenti, reprezentanti ai firmelor ofertante de stagii de practica precum si echipa de implementare a proiectului. 

Pentru mai multe detalii si informatii referitoare la proiectul Practica - Primul pas in cariera ta in Regiunea Nord - Vest puteti sa accesati site-ul proiectului www.eucariera.ro, sa contactati Biroul de Comunicare al ADR Nord-Vest sau pe d-na Corina Iancu, responsabil informare / promovare al proiectului, tel:  0755777016, e-mail: corina.iancu@nord-vest.ro.

1 comentariu3031 vizualizări05 aprilie 2012
rss 2.0
rss 2.0