Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 26 Mai 2020 - 29256 vizitatori azi
Ziua Europei la Scoala Generala Nr.1 Bistrita.(15 poze)

"Impreuna mai puternici" este sloganul de anul acesta al Concurrsului Judetean "Europa de maine" editia a VIII-a, care a avut loc la Scoala Genarala nr.1 Bistrita, vineri, 04.05.2012, coordonat de profesor Geta Lapuste.Acest concurs are deja o "istorie" proprie, scopurile lui fiind multe si generoase. Cele mai importanate ni s-au parut a fi cunoasterea aspectelor principale privind  promovarea valorilor europene, promovarea diversitatii, a prieteniei, a colaborarii si a muncii in echipa. S-a desfasurat intr-o atmosfera calda, destinsa, colegiala.

          Echipajele participante au concurat la doua sectiuni: postere si prezentare power-point.

          S-au inscris in concurs mai multe  echipaje: echipajul Scolii Generale Viisoara coordonat de profesor Livia Chiriac, echipajul Scolii Generale Josenii Bargaului coordonat de profesor Peter Adrian, un echipaj al C.N.A.M. Bistrita coordonat de profesor Peter Crina si 2 echipaje ale Scolii Generale Nr.1 Bistrita (clasa a VI-a E si clasa a VII-a C) coordonat de profesor Geta Lapuste.

          Concursul a fost jurizat de doua jurii paralele: unul format din elevi ai clasei a VIII-a E de la Scoala Generala Nr.1 Bistrita iar celalalt reprezentat de Diana Siman si Iulia Secheres de la Centrul "Europe Direct", gazduit de Camera de Comert Bistrita-Nasaud.

          Centrul  "Europe Direct" este un vechi si valoros sustinator al acestui concurs si prin faptul ca in fiecare an premiaza echipajele participante.

          Actiunea a debutat cu luarea de cuvant a directorului educativ al scolii, profesor Mihaiu Ancuta, care si-a exprimat bucuria de a gazdui in scoala aceasta activitate. A prezentat cateva crampeie din istoria concursului, a prezentat valoroasele sale scopuri, a incurajat toate echipajele participante...

          Prezentarile echipajelor au fost complexe, interesante, originale, fiecare participant avand de castigat prin descoprirea de aspecte interesante surprinse de contracandidatii lor!

          Dupa ce juriile au deliberat, reprezentantele Centrului EUROPE DIRECT, au felicitat candidatii, au oferit premiile, au analizat prezentarile elevilor, asa incat fiecare echipaj a inteles care le-au fost atuu-urile si punctele slabe!

          In incheierea activitatii, elevii au fost invitati la un modest "bufet", la poze, la cunoasterea mai buna a colegilor lor,…la imbogatirea bagajului de amintiri de elev.

Directorul Scolii Generale Nr.1 Bistrita, prof .Sigovan Mia adresat felicitari participantilor, a promis o noua editie a IX-a, chiar pe 9 Mai, una de o mare anvergura!

          Bucuria de a ne reuni in fiecare an, de a ne impartasi experiete, cunostinte, reprezinta o provocare interesanta pentru viitoarea editie a concursului!

          O asteptam cu interes!

 

                                                                   prof. Geta Lapuste, prof. Ancuta Mihaiu

                                                                          Scoala Generala Nr. 1 Bistrita

0 comentarii4333 vizualizări07 mai 2012
rss 2.0
rss 2.0