Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Copiii de la Gradinita cu PP nr.3 Bistrita scriu povesti cu animale europene.

Cainele Gelert din Tara Galilor (UK), ursul si paunul din Franta, papagalul din Turcia si vulpea din Grecia sunt doar cateva din animalele europene care apar ca personaje in povestile create de prescolarii de la Gradinita cu PP nr. 3 Bistrita. Alaturi de educatoarele lor, copiii din cele cinci grupe implicate in proiectului multilateral Comenius "Du bestiaire europeen à l’ecricture collective de contes " ("De la povestile europene cu animale la scrierea comuna unei povesti"), concep, scriu si ilustreaza povesti cu animale din fauna tarilor scolilor partenere.

Daca in luna aprilie, copiii au ales personajele din povestile lor (minimum trei-patru intr-o poveste), luna mai este dedicata realizarii imaginilor adecvate textului conceput de ei si scris de catre educatoare. Astfel, in cadrul proiectului, un animal poate fi utilizat de maximum cinci ori, fiind nevoie de acceptul partenerilor straini pentru a putea fi integrat intr-o poveste.

Personajele principale alese de copii sunt: fluturele in povestea Fluturasul colorat, ursul in Povestea ursuletului Marty, puiul in Aventurile lui Piu-Piu, iepurele in O prietenie adevarata si paunul in Povestea unui paun laudaros.

Conform planului de lucru conceput in timpul mobilitatii din Polonia in luna martie, animalul-personaj principal se confrunta cu o problema si are nevoie de ajutor; acesta va fi ajutat de alte animale, iar in final se va extrage o morala a intamplarii, apoi alegandu-se si un titlu reprezentativ.

Copiii au lucrat cu entuziasm la conceperea si ilustarea planselor adecvate fragmentelor reprezentative ale povestilor lor, in masura talentului artistic al fiecaruia.

Textul fiecarei povesti va fi tradus in limba franceza si engleza, acestea fiind limbile de lucru in cadrul proiectului.

Termenul de finalizare si expediere a povestilor create este 31 mai 2012. Astfel, povestile vor fi scante si trimise spre prezentare pe siteul proiectului  www.ani-europe-ani-tales.eu, iar in urma unui concurs la nivelul gradinitei va fi aleasa cea mai reusita poveste care va fi trimisa pe suport de hartie copiilor prescolari din Bellenaves, Franta si Trabia, Sicilia-Italia.

Acest proiect a fost realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Continutul acestei comunicari reprezinta responsabilitatea exclusiva a autorului.

 

Coordonator proiect: prof. Crina Clapou,

Gradinita cu P.P. nr. 3 Bistrita.

0 comentarii3325 vizualizări22 mai 2012




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0