Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 27 Septembrie 2020 - 10450 vizitatori azi
Bacalaureat 2012, sesiunea iulie.

Consiliul National al Elevilor, structura reprezentativa a elevilor din invatamantul preuniversitar din Romania, isi exprima ingrijorarea cu privire la calitatea actului educational, date fiind rezultatele de la examenul de bacalaureat, sesiunea iulie 2012.

 Rezultatele evaluarii examenului national de bacalaureat de anul acesta confirma nevoia introducerii subiectelor de tip diferentiat in functie de profil si filiera, inclusiv la limba si literatura romana. Bacalaureatul diferentiat ar asigura sanse egale elevilor, in ceea ce priveste evaluarea in functie de programa si curriculumul profilului pe care il urmeaza.

In acest sens, C.N.E. doreste sa atraga atentia reprezentantilor Ministerului Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului cu privire la necesitatea unei reforme reale, structurate, adaptate la realitatea societatii, care sa aiba ca punct de pornire descongestionarea materiei predate la clasa.

 Consiliul National al Elevilor doreste sa traga un semnal de alarma in randul cadrelor didactice, in vederea stimularii elevilor pentru pregatirea examenului final, astfel incat toti elevii care sunt admisi pentru a sustine examenul de bacalaureat, sa il promoveze cu o medie care sa reflecte valoare cunostintelor acumuate pe parcursul anilor de liceu.

 Totodata, avand in vedere gradul de dificultate progresiv al subiectelor, Consiliul National al Elevilor indeamna elevii sa trateze cu seriozitate, responsabilitate si maturitate pregatirea examentului national de bacalaureat, sustinut la sfarsitul celor douasprezece, respectiv tresprezece clase de invatamant preuniversitar.

 Consiliul National al Elevilor incurajeaza cultura invatarii ca si concept al educatiei, invatarea autentica, reala, certificata printr-un examen national de bacalaureat serios, exigent, desfasurat in conditii corecte si adaptate la cerintele actuale ale societatii.

 De asemenea, C.N.E. ca si structura reprezentantiva a elevilor, isi manifesta disponibilitatea de a contribui permanent la imbunatatirea sistemului educational romanesc, in calitate de organism consultativ al Ministerului Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului.

 Biroul de presa al Consiliului National al Elevilor

Georgiana Epure - Secretar al Departamentului de Relatii Externe

Telefon: 0741 517 672

Email: epuregeorgiana@gmail.com

 

 

 

 

 

Despre Consiliul National al Elevilor

 Consiliul National al Elevilor din Romania a fost infiintat in baza OMECT nr. 2782/2007. In prezent, Consiliul Elevilor functioneaza in baza Regulamentului de organizare si functionare aprobat prin ordin de ministru nr.4247 din 21.06.2010.

Consiliile Elevilor sunt singurele structuri care apara interesele elevilor la nivel local si national, promotori ai dezvoltarii climatului scolar, dar si un cadru de dezvoltare, de educatie civica autentica si de formare a unor cetateni responsabili.

Consiliul National al Elevilor este structura care reprezinta in prezent peste 3.200.000 de elevi din Romania, fiind un factor important al democratizarii scolii si incurajarii relatiei de parteneriat profesor-elev. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii isi pot alege reprezentantii pe baza principiului legitimitatii, pot formula puncte de vedere specifice lor si pot elabora propuneri pentru imbunatatirea calitatii vietii scolare.

 

 

0 comentarii2562 vizualizări09 iulie 2012
rss 2.0
rss 2.0