Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Miercuri 27 Mai 2020 - 9578 vizitatori azi
Camelia Tabara este noul inspector scolar general al ISJ BN.(20 de poze)

In prezenta inspectorilor, subprefectul Ovidiu Frent a dat citire ordinului prin care Adrianei Pana i-a incetat, la cerere, ordinul de numire in functie ca inspector scolar general si revenirea la catedra, iar prin alt ordin semnat de ministrul Ecaterina Andronescu, Camelia Tabara este numita, prin detasare, in functia de inspector scolar general, din partea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Ovidiu Frent i-a multumit Adrianei Pana ca si-a asumat conducerea ISJ intr-un moment greu, cu Evaluarea Nationala si bac-ul. " Eu ii doresc mult succes doamnei Pana si trebuie sa spun ca reprezinta o exceptie prin faptul ca si-a asumat public, pe langa cariera profesionala, cea politica. A anuntat acest lucru si si-a stabilit niste tinte de la care nu se abate. Pentru aceasta vreau sa o felicit, sa ii urez mult succes si sa o vedem undeva la fondul problemelor invatamantului", a spus Frent. Despre noul "general" Frent declara: "O felicit pe doamna inspector general. Este un profesionist recunoscut de intreaga comunitate si cred ca experienta ultimilor ani, proiectele pe care le-a desfasurat si finalizat la "Andrei Muresanu" au facut din aceasta institutie o unitate de top si de care suntem foarte mandri. Cred ca acest simt practic si constiinta faptului ca fondurile europene pot fi folosite in folosul comunitatii va fi adus si in aceasta institutie. Cred ca, cu totii, veti avea multe de invatat de la dansa si scolile de pe raza judetului vor avea foarte multe de invatat si cred ca vom vorbi peste cativa ani, eu doresc sa fie cat mai multi, de realizarile doamnei inspector general care sa cuprinda intreg sistemul scolar al judetului nostru".
Adriana Pana spune ca a acceptat sa vina timp de o luna si jumatate la conducerea inspectoratului "datorita faptului ca, la acea ora, doamna Tabara era indisponibila fiindca avea de finalizat licenta la cea de-a doua facultate. Plec din ISJ nu pentru ca nu mi-a placut munca aici. Si aici e un mini-minister si poti avea satisfactii, dar am un proiect politic pe care il consider important, nu neaparat pentru mine, ci poate chiar pentru binele invatamantului. Camelia Tabara este nu doar un profesor de exceptie, ci si un manager de exceptie, fiind omul de care ISJ are nevoie. Sunt convinsa ca va urma o perioada de inflorire a invatamantului in acest judet " declara Pana.
"Cred ca este foarte clar ca am ajuns in acest post recomandata de PSD, dar vreau sa spun public faptul ca mi-am lasat palaria rosie la poarta ISJ si, cu siguranta, nu o sa amestec lucrurile. Ma emotioneaza cel mai mult in aceasta sala colegele mele de la "Andrei Muresanu" si pot sa spun ca plec din aceasta scoala cu mintea si cu ratiunea lasand o mare parte din suflet acolo. Am venit in ISJ in speranta ca voi accede la un concurs. E important sa intri pe usa din fata, sa iti poti contura proiecte pe care, de-a lungul timpului, sa le pui in practica intr-o perioada in care cu totii suntem amarati de ce vedem in sistemul de invatamant. Imi amintesc si acum ce-mi spunea profesorul Atanasie Florescu, lucru care este extrem de actual si acum: in viata sa munciti cu seriozitate si constinciozitate fiindca smecheri sunt destui. Cred ca e important. In aceasta perioada incerc sa ma familiarizez cu importantele probleme ale ISJ care, cu siguranta, sunt altele decat in scoala, sa-mi conturez proiectul managerial si imi doresc sa mut accentul de greutate din zona controlului pe care il face inspectoratul si de la inspectiile formale, pe dezvoltarea unei culturi a autoevaluarii in fiecare scoala si a unei raportari fata de niste standarde care exista in legea calitatii si a unor rezultate masurabile foarte clar. E inadmisibil sa vedem copii pe strada in timpul orelor, fiecare absent fara motiv e un rebut educational. E inadmisibil sa acceptam ca intra in bacalaureat copii care nu stiu sa scrie si toti cei care le-au marcat traseul sa nu isi puna un semn de intrebare si sa nu isi faca un fel de mea culpa. Suntem un serviciu public care trebuie sa ofere un serviciu educational de care elevii si parintii sa fie multumiti", spune noul sef de la ISJ.
Conducerea Colegiului National "Andrei Muresanu" va fi asigurata, pana la examenul din septembrie, de directorii adjuncti.
Camelia Tabara a preluat mandatul de la profesoara Adriana Pana, care a revenit director adjunct la Colegiul Tehnic Infoel. Pana a preluat conducerea de la Vasile Marc, care s-a succedat de doua ori, la sefie, cu Mihai Muresan, revenit si el acum ca "general" adjunct.
Camelia Tabara s-a nascut la 25. 09. 1960 in Dumitra. Din anul 1987 este profesor de fizica la Colegiul National "Andrei Muresanu", din 2001 director adjunct, iar din 2003 director general, fiind si consiler local cu state vechi in Consiliul Local Bistrita.
Vestile bune nu ocolesc familia Tabara, sotul sefei ISJ, Ioan Tabara, fiind printre favoritii la o functie de conducere la Directia Agricola.

 

www.rasunetul.ro

.

Foto - Marius Chiuzan. 

 

1 comentariu5040 vizualizări21 iulie 2012
rss 2.0
rss 2.0