Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 25 Mai 2020 - 12984 vizitatori azi
Scoala de vara a Consiliului National al Elevilor si-a deschis portile

Scoala de vara Consiliul National al Elevilor - Factor al democratismului educational si-a deschis oficial portile.

Cea de a doua editie a debutat in data de 21 august, intr-un cadru festiv, la Pavilionul Expozitional Constanta si a marcat inceputul etapei finale a proiectului national de stimulare a implicarii active a elevilor in viata comunitatii locale si scolare din care fac parte.

In deschidere au luat cuvantul: doamna prof. univ. dr. Ecaterina Andronescu -ministrul educatiei, cercetarii, tineretului si sportului, domnul Victor Ionescu - vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret (ANST), Corina Martin - presedinte al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania si reprezentanti ai  autoritatilor judetene, precum domnul prof. univ. Raducu Popescu - inspector scolar general ISJ Constanta si Mihai Orzan -director adjunct al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta, care au adresat mesajele lor catre cei peste o suta de participanti, lideri ai elevilor si profesori din toata tara.

Initiativa Consiliului National al Elevilor (CNE) de a dezvolta spiritul civic al elevilor a fost apreciata de catre doamna ministru, care a subliniat importanta rolului liderilor in comunitatile din care fac parte, pentru a naste performanta.

Aceeasi idee a fost intarita si de catre reprezentantul ANST, care si-a exprimat dorinta de a continua parteneriatul cu reprezentantii elevilor si deschiderea spre dezvoltarea de noi proiecte de catre Consiliul National al Elevilor.

Festivitatea a fost urmata de un dialog intre doamna ministru si reprezentantii elevilor, care si-a exprimat dorinta de a participa la inca o discutie cu elevii, la sfarsitul saptamanii. Structura si tipul examenului de bacalaureat pentru viitorul an scolar, modul de admitere la facultate, dreptul de vot al reprezentantului elevilor in Consiliul de Administratie al unitatilor de invatamant liceal si modul de evaluare al elevilor de la filiera tehnologica au fost cateva din subiectele abordate.

Potrivit declaratiilor doamnei ministru, examenul de bacalaureat de anul viitor se urmareste a fi unul diferentiat, cu precadere in filiera tehnologica, unde este posibil ca elevii sa fie evaluati si din materia de specializare.

Modul de admitere la facultate pentru anul universitar 2013-2014 este inca incert, avand in vedere autonomia universitatilor.

Ministrul educatiei a afirmat ca sustine acordarea dreptului de vot in Consiliul de Administratie pentru reprezentantii elevilor si numirea directorilor de catre Consiliul Profesoral. Cat despre prezenta modulelor in curriculumul invatamantului tehnologic, aceasta a raspuns elevilor ca actalul mod de predare si evaluare nu este gandit eficient.

"Este o bucurie sa vad ca activitatea structurii reprezentantive a elevilor din Romania, Consiliul National al Elevilor, este apreciata si sustinuta de catre reprezentantii autoritatilor, mai ales in calitate de gazda a acestui eveniment. Acest lucru ne motiveaza si ne obliga sa continuam intr-un mod cat mai responsabil procesul de reprezentare a elevilor din intreaga tara. Fie ca vorbim despre initiative menite sa imbunatateasca actul educational si viata scolara sau proiecte care sa creasca gradul de implicare activa a tinerilor in societate, Consiliul National al Elevilor este in continua dezvoltare si performare" a declarat Andrei - Bogdan Petre - Presedintele CNE.

 

Informatii de background

Programul Scolii de vara CNE continua pe toata perioada saptamanii, acesta incluzand sesiunea de prezentare a proiectelor derulate de catre cele 28 de Consilii Judetene ale Elevilor participante, sub egida CNE - Factor al democratismului educational. De asemenea, se vor desfasura ateliere tematice si planificarea alegerilor pentru functiile din Consiliul Elevilor, incepand cu luna septembrie.

Scoala de vara CNE- Factor al democratismului educational este un proiect organizat de catre Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului prin Inspectoratul Scolar Judetean Constanta si Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret prin Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta.

 

Biroul de presa al Consiliului National al Elevilor

Contact:

Georgiana Epure - Secretar al Departamentului de Comunicare si Educatie CNE.

Telefon: 0741.517.672

Email: epuregeorgiana@gmail.com

 

0 comentarii2408 vizualizări21 august 2012
rss 2.0
rss 2.0