Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 02 Iunie 2020 - 10000 vizitatori azi
ORELE DE "TIC" AU FOST "TAIATE".

La sedinta cu directorii de scoli, din 28 august 2012, inspectorul scolar general Camelia Tabara le-a cerut acestora sa nu aiba ore in plus la catedra. Inspectorul general le-a atras deasemenea atentia directorilor ca nu cumva sa incadreze, anul acesta, profesori care NU au luat medii peste cinci la titularizare

Cat se poate de CORECT mesajul MECTS si al inspectorului scolar general.
Cu siguranta ca se urmareste un deziderat foarte important al invatamantului romanesc - acela al ridicarii standardelor de calitate in educatie.
As dori insa, sa adresez apropo de standarde de calitate, si reducerea decalajelor calitative in invatamant, intre zona rurala si urbana, o intrebare conducerii ISJBN:
               Vi se pare firesc ca ORELE DE OPTIONAL INFORMATICA (TIC), LA SCOLILE DIN ZONA RURALA CATE UNA LA FIECARE CLASA GIMNAZIALA (acolo unde sunt) SA FIE "TAIATE" de onor doamna Pintea, atunci cand merg directorii "la incadrari"?

 Nu credeti ca e pacat, ca atatea cabinete de informatica sa stea sub "obroc" in ciuda investitiilor masive in aparatura, dar mai ales acesti copii din zonele rurale, sa fie vitregiti in a se instrui in domeniul informaticii? Ganditi-va stimati conducatori ai destinelor invatamantului bistritean, ca multi din acesti copii, nu au acasa un calculator, si multi deasemenea nici internet.     

Ce sa mai spunem de instruirea elevilor sub indrumarea unui cadru didactic calificat?!
Cum vor fi acesti copii, egalii colegilor lor oraseni, peste cativa ani, cand vor deveni colegi in liceele (colegiile) din mediul urban? Oare, a intrebat cineva pe acesti copii, sau pe parintii acestora, ce tipuri de optionale doresc? Au fost intrebati oare daca e bine  a se renunta la INFORMATICA, in detrimental oricarui alte discipline de stiudiu?
             

Ne-am  bucura sincer, atat cadrele didactice, cat si parintii si elevii direct  vizati de aceasta INEXPLICABILA  masura,  daca cineva din partea ISJBN, (sau poate chiar a MECTS) si-ar exprima opinia (ar da un raspuns) in legatura cu subiectul.Adrian P.

0 comentarii2100 vizualizări29 august 2012
rss 2.0
rss 2.0