Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 26 Mai 2020 - 29138 vizitatori azi
Elevii LPS , pe primul loc la Concursul National de Proiecte Antidrog "Impreuna".

In perioada 27 august -1 septembrie 2012, s-a desfasurat la Eforie Sud faza nationala  a Concursului de proiecte  antidrog " Impreuna", care a reunit echipe din 37 judete ale tarii.  Judetul Bistrita-Nasaud a fost reprezentat, la acest eveniment, de echipa Liceului cu Program Sportiv, formata din elevii : Patricia  Beliga, Carla Handel, Stefan Lupu si  Daniel Moldoi. Acestia au fost coordonati de profesorii: Silvia Bumbu,  Lucian  Alexa,  Dana  Harpa , Angela Steopan,  Iuliana Chilom si Simona Pop, care i-a si insotit pe elevi la Eforie Sud. Concursul a presupus derularea  unui proiect antidrog in scoala, in perioada martie-mai 2012, iar echipa bistriteana a obtinut premiul I.

Grupul tinta al proiectului a fost format  din 123 de elevi ai Liceului cu Program Sportiv. Impreuna cu acestia, echipa a desfasurat activitati de informare asupra riscului consumului de tutun, alcool si substante etnobotanice precum si activitati  propuse ca alternative la consum.  Astfel,  a fost organizata o vizita la  sec-tiile Pediatrie si Toxicomanie,  ale Spitalului Clinic de Copii Cluj, dar si o vizita de informare si voluntariat la Manastrirea "Podul Cosnei". De asemenea, elevii au participat la competitii sportive, excursii, drumetii , dezbateri, au vizionat filme, au confectionat fluturasi, semne de carte, banere si pliante. Activitatile din cadrul proiectului au presupus si organizarea de momente cultural-artistice, expozitii de desene si postere .

La faza nationala a concursului antidrog " Impreuna", echipajul LPS a prezentat in format powerpoint activitatile proiectului. Totodata, a pregatit un moment artistic si un film  cu parerile tinerilor depre consumul de tutun, alcool si substante etnobotanice. Elevii bistriteni impreuna cu profesorul insotitor au mai  participat la  atelierele organizate  de catre formatorii nationali  si au confectionat un poster tematic.

                        Biroul de presa

  ISJ Bistrita-Nasaud

  E-mail: birouldepresa@isjbn.ro 

  Telefon: 0263 - 213.529 (int. 120)

 

 

Foto- arhiva Bistritanews.ro

0 comentarii2121 vizualizări04 septembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0