Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 01 Iunie 2020 - 16990 vizitatori azi
Elevi bistriteni in competitii nationale tehnico-stiintifice.

Perioada vacantei de vara, a constituit pentru elevii ce frecventeaza Cercul de Electronica din cadrul Palatului Copiilor Bistrita, o etapa de evaluare a activitatilor specifice, desfasurate in anul scolar 2011-2012. Pe langa competitiile specific organizate la nivel judetean sau regional, cei mai talentati elevi ce activeaza in cadrul Cercului de Electronica, au participat in vacanta ce tocmai se sfarseste la doua concursuri nationale de anvergura in domeniu.

Competitiile au avut ca scop,  implicarea elevilor in realizarea unor lucrari cat mai inovatoare originale si utile. Urmarind aplicarea  cunostintelor  dobandite in cadrul activitatilor stiintifico-tehnice, desfasurate in cadrul Palatelor Copiilor sau al altor unitati scolare, in context noi, juriile de specialitate au apreciat gradul de complexitate al lucrarilor realizate, indemanarea elevilor, functionalitatea si designul, s.a.

Bilantul realizarilor elevilor bistriteni, a fost unul cat se poate de pozitiv. Astfel la Concursul National de Creatie si Tehnica "ELECTRON XXI" editia aII-a desfasurat la Gura Humorului in perioada 20-22 iulie 2012, (27 judete participante),au fost consemnate urmatoarele rezultate:

Premiul I - Ursa Florin - categoria "Proba practica" 

Premiul I - Echipajului Palatului Copiilor Bistrita (Barsan Florin, Chiuzan Rares Ionut) - categoria "Lucrari tehnice"

Concursul National Tehnico-Stiintific " Invatam sa inventam" editia a VII-a desfasurat la Palatul Copiilor Iasi, in perioada 6-9 septembrie 2012, cu participarea a 25 de judete,  a adus Palatului Copiilor Bistrita, urmatoarele rezultate:

Premiul I - Chiuzan Rares Ionut - categoria "Lucrari tehnice"

Premiul I - Constantin Cornel , Rosca Andrei - categoria "Automatizari"

Premiul II - Ursa Florin - categoria "Materiale metodice in domeniul electronicii"

Pentru "gradul de originalitate si importanta temei abordate" , Forumul Inventatorilor Romani , si Institutul National de Inventica , parteneri in cadrul competitiei mai sus-mentionate,  a acordat  elevului Chiuzan Rares Ionut,  Medalia de bronz.

Mentionam ca elevii premianti, provin din Colegiul Tehnic "Grigore Moisil" si Colegiul National "Andrei Muresanu" Bistrita, unitati scolare cu care Palatul Copiilor Bistrita, are o traditionala si fructuoasa colaborare.

 

Prof. Dorel Nicoara -Palatul Copiilor Bistrita, coordonator activitate Cerc de electronica.

0 comentarii2429 vizualizări12 septembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0