Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 25 Mai 2020 - 12806 vizitatori azi
Palatul Copiilor Bistrita va asteapta cu 14 cercuri, gratuit.

Cu o traditie de peste 60 de ani, Palatul Copiilor Bistrita s-a infiintat in anul 1950 cu titulatura de "Casa Pionierilor Bistrita", devenind ulterior "Casa Pionerilor si Soimilor Patriei Bistrita". Din anii 1990, cand s-a facut depolitizarea activitatilor nonformale din Romania, denumirea institutiei a fost schimbata in  "Palatul Copiilor", dat fiind faptul ca  aceasta institutie isi are sediu  in capitala  de judet.

Palatul Copiilor Bistrita este singura institutie care ofera, in mod gratuit, cele mai bune solutii pentru petrecerea timpului liber  al copiilor si adolescentilor cu varste cuprinse intre 5 si 18 ani, fiind institutie direct subordonata Ministerului Educatiei, Cercetarii,Tineretului si Sportului si se adreseaza elevilor din invatamantul preuniversitar, unde ei isi pot valorifica pasiunile extracuriculare din domeniul artistic, cultural, sportiv si tehnic. La momentul de fata Palatul Copiilor isi are locatia pe strada Florilor nr.3-5 la etajul II al Scolii generale nr.4, tel. 0263/211682 (in spatele blocului Lama), iar cercurile care functioneaza sunt structurate in mai multe domenii:  tehnico -stiintific,  cultural- artistic , sportiv-turistic si sunt coordonate de catre cadre didactice cu studii superioare cu o pregatire profesionala  foarte competenta.

Asa cum spune si numele institutiei noastre, Palatul este un spatiu in care copiii sunt personaje principale. Activitatile propuse in cadrul cercurilor artistice, tehnice si sportive au ca obiectiv principal cultivarea creativitatii celor mici si atingerea performantelor in domeniile care ii pasioneaza. Ca si in invatamantul de masa, activitatile se desfasoara pe durata anului scolar.  Spre deosebire de scoala insa, Paltul este un loc in care granita dintre banca si catedra nu exista, iar notele sunt inlocuite cu diplome si aplauze. Cu siguranta, fiecare copil isi poate gasi un cerc pe placul sufletului sau (din cele peste 14 cercuri existente) si va ramane atasat multi ani de grupa si de profesorul coordonator. Pentru ca intalnirile vor fi cu adevarat regale.

 Pentru ca noi, la Palatul Copiilor , stim cum sunt copiii zilelor noastre:  curiosi, inteligenti, veseli, creativi.

De aceea stim ce trebuie sa le oferim:

  • locul unde sa-si puna in evidenta inteligenta, creativitatea, curiozitatea
  • momentele care sa ii puna in valoare
  • recompensele care sa-i motiveze

La Palatul Copiilor Bistrita, copiii si tinerii sunt pusi in valoare, apreciati cum se cuvine si premiati pe masura eforturilor si rezultatelor obtinute.

Cercurile la care se pot inscrie copiii si adolescentii in anul scolar 2012-2013 sunt:

-         Cercul de pictura .  prof. Elena Nacu

-         Cercul de chimie aplicata/desing vestimentar. prof. Maria Gaina

-         Cercul de dans modern . prof. Zina Morar

-         Cercul de dans popular . prof. Teodor Puscas

-         Cercul de teatru /initiere limba greaca. prof.Antonia Orban

-         Cercul  teatru, creatie literara  . prof. Ionela Nusfelean

-         Cercul de navo/modele .prof. Adrian Reman

-         Cercul de aero/modele . prof. Ioan Fagarasan

-         Cercul de protectia mediului/ limba germana. prof. Elisabeta Uhelski

-         Cercul  de floricultura/ acvaristica. prof. Sever Suteu

-         Cercul de informatica. prof. Iulia Istrate

-         Cercul de electrotehnica. prof. Dorel Nicoara

-         Cercul de go . prof. Teodor Vartic

-         Cercul de tenis de masa . prof. Calin Deac

Este de precizat faptul ca varsta elevilor admisa variaza de la cerc la cerc, in functie de cerintele activitatii si de dezvoltarea si aptitudinile copilului. De aceea recomandam parintilor sa contacteze direct conducatorul de cerc pentru a afla mai multe detalii cu privire la limita de varsta de la care sunt admisi copiii.

Inscrierile se pot face zilnic la secretariatul institutiei inte orele 08 - 16 pana la data de 01 octombrie 2012 ,orele 16 cand va fi si deschiderea oficiala, care va avea loc in incinta scolii generale nr.4.cu participarea tuturor elevilor inscrisi la cercurile Palatului, dar si a parintilor si cadrelor didactice.

 Va asteptam cu mult drag.  

 

 

 

0 comentarii2492 vizualizări20 septembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0