Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Miercuri 27 Mai 2020 - 27816 vizitatori azi
Pledoaria pentru miscare.

Elevii nostri tind sa devina sedentari. Prefera jocurile pe calculator sau mai nou au internet pe telefon si stau intinsi in pat si se joaca. Astfel copii fac tot mai putina miscare, stau tot mai putin in aer liber, socializeaza tot mai greu. Desigur socializeaza pe messenger, chat si scriu tot mai urat pentru ca pe formele de comunicare amintite folosesc prescurtari si semne emotionale. Folosirea nesupravegheata a calculatorului duce la scaderea randamentului scolar, sedentarism, comportament si limbaj violent copiate din jocuri care instiga la violente si chiar trafic de persoane. Aceasta este parte negativa a tehnicii moderne dar exista si o parte pozitiva a tehnologiei moderne spre care profesorii si parintii ii indruma pe copii. 

  Tocmai din aceste motive ne-am propus anul acesta scolar activitati extrascolare care sa le desfasuram in aer liber, sa facem cat mai multa miscare si sa socializam cu alti elevi mai mari sau mai mici. Prima activitate de acest gen am desfasurat-o vineri, 12 octombrie, in curtea scolii generale nr.1 Bistrita. La activitate au participat elevi ai claselor a VII-a C si a VI-a B, sub indrumarea si supravegherea profesoarelor MARIA POP si CORINA SCRIDON. Recomandam parintilor supravegherea copiilor in ce priveste utilizare internetului ca mod de joaca si socializare si ii invitam alaturi de noi la acest gen de activitati.

 

 

prof. Maria Pop.

0 comentarii2030 vizualizări13 octombrie 2012
rss 2.0
rss 2.0