Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Unirea infaptuita de popor.

Prima zi din iarna e sarbatoarea noastra, a romanilor. De e ger, de e ploaie  ne putem bucura de aceasta minunata zi. Poate asa ne e dat: la o istorie zbuciumata, o zi nationala chiar in faptul iernii. Ostasul roman de-a lungul timpului nu si-a ales momentul de lupta: s-a dus cu arma in mana si cand a fost inabusitor de cald si cand gerul iernii i-a brazdat de frig obrazul.

Rasplatim cu solemnitate sacrificiul tuturor inaintasilor, ei nu ne-au lasat tara ingenunchiata. Fiecare din noi ne manifestam bucuria si respectul pentru Ziua Nationala.

Si elevii Scolii Gimnaziale din Sieu-Magherus au sarbatorit Marea Unire. Au intonat cu emotie Imnul tarii, au interpretat cantece patriotice (Treceti batalioane romane Carpatii, Tu Ardeal); cadrele didactice au explicat elevilor importanta zilei de 1 Decembrie 1918, importanta Unirii, semnificatia Zilei Nationale a Romaniei. 

 Elevele noastre au devenit  frumoasele romancute imbracate in alese costume populare.

S-a realizat si o expozitie de desene cu tema  ?Unirea infaptuita de popor?

La multi ani, tara mea!  La multi ani, romani!


                                                              

0 comentarii2793 vizualizări03 decembrie 2012




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0