Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Miercuri 27 Mai 2020 - 9416 vizitatori azi
Doua ore de educatie fizica pentru elevii de Gimnaziu.

Conform noului plan cadru al Ministerului Educatiei Nationale, pus in dezbatere pana in data de 19 februarie 2013, elevii din clasele primare, a I-a si a II-a, vor avea doua ore de educatie fizica, iar elevii claselor de a III-a si a IV-a vor avea acelasi numar de ore de sport si o ora de ’’Joc si miscare‘’. Consiliul National al Elevilor, for consultativ al Ministerului Educatiei Nationale, isi exprima public sustinerea fata de aceasta modificare a planului cadru pentru invatamantul primar, respectiv introducerea mai multor ore de sport in programa scolara. Conform statisticilor, tara noastra ocupa locul al treilea in Europa la capitolul supraponderalitate, iar o astfel de masura ar fi benefica pentru generatiile viitoare.
Presedintele Consiliului National al Elevilor, Iulia Miron, declara: ’’ Miscarea este esentiala pentru dezvoltarea copiilor, iar in Romania, din pacate, ne confruntam cu o crestere a numarului de copii supraponderali. Pe langa faptul ca sportul echilibreaza functionarea intregului organism, acesta are rol in educarea si disciplinarea copiilor. Introducerea mai multor ore de sport pe saptamana pentru elevii din invatamantul primar este o masura necesara, insa, pentru ca orele sa se desfasoare in conditii optime, trebuie investit in bazele sportive din untatile de invatamant. ’’
Cu toate acestea, liderii elevilor din Romania atrag atentia asupra faptului ca unitatile de invatamant trebuie sa detina baze sportive dotate corespunzator si spatii exterioare in perimetrul scolii pentru ca elevii sa faca miscare in aer liber. O solutie in acest sens ar fi atragerea unor surse financiare extrabugetare, care sa fie accesate de catre unitatile de invatamant din Romania.
Departamentul de Relatii Externe
 
Biroul de presa
Calin Cocis - Redactor

 

Contact: Girneata Cristian - Secretar al Departamentului de Relatii Externe
Telefon: 0763 396 409
e-mail: garneata.cristian@yahoo.com

 

 

Despre Consiliul National al Elevilor


Consiliul National al Elevilor din Romania a fost infiintat in baza OMECT nr. 2782/2007. In prezent, Consiliul Elevilor functioneaza in baza Regulamentului de organizare si functionare aprobat prin ordin de ministru nr.4247 din 26.06.2010.
Consiliile Elevilor sunt singurele structuri care apara interesele elevilor la nivel local si national, promotori ai dezvoltarii climatului scolar, dar si un cadru de dezvoltare, de educatie civica autentica si de formare a unor cetateni responsabili.
Consiliul National al Elevilor este structura care reprezinta in prezent peste 3.200.000 de elevi din Romania, fiind un factor important al democratizarii scolii si incurajarii relatiei de parteneriat profesor-elev. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii isi pot alege reprezentantii pe baza principiului legitimitatii, pot formula puncte de vedere specifice lor si pot elabora propuneri pentru imbunatatirea calitatii vietii scolare.

 

 

 

1 comentariu2359 vizualizări19 februarie 2013
rss 2.0
rss 2.0