Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 31 Mai 2020 - 3102 vizitatori azi
Cursul pentru parinti "Educati asa!", la Gradinita "Dumbrava Minunata"- Bistrita.

La Gradinita" Dumbrava Minunata" - Bistrita, s-a incheiat Cursul pentru parinti "Educati asa!".Doamna director Margareta Sava si doamnele educatoare: Milasan Rodica, Vintu Gabriela, Sot Rolanda, Dragos Alina, Moldovan Ioana, Voaida Anamaria si Sandor Mariuta, in calitate de instructori de parinti, au propus parintilor sa participe la cursul amintit mai sus. Astfel, s-au format patru grupe de parinti, care au absolvit cursul "Educati asa!",

      Scopul cursului este de a realiza o buna relatie intre parinte si copil, deoarece aceasta este conditia de baza a dezvoltarii sanatoase  si armonioase a copilului; de a preveni unele probleme grave de educatie, de a-i face pe parinti sa inteleaga ca pot influenta comportamentul propriilor copii insusindu-si abilitatile de baza: acordarea atentiei, aprecierea, stabilirea limitelor, a spune "nu" si a interzice, ignorarea, izolarea si pedepsirea. Cursul s-a desfasurat pe perioada a cinci saptamani si a  cuprins cinci teme, in care accentul s-a pus pe aprecierea faptelor bune ale copiilor cu varsta de la 3 la 12 ani pentru inlaturarea comportamentului negativ. Fiecare lectie a abordat cate o tema de mare interes pentru educarea copilului in familie. Prin exercitii, cum ar fi: "Semaforul", "Cum sa spunem nu?", "Ce as face eu?" si altele, care presupun participarea interactiva a parintilor, acestia au constientizat influenta puternica pe care experientele din copilarie le pot avea asupra dezvoltarii personalitatii copiilor.

      Pe parcursul desfasurarii fiecarei lectii parintii au vizionat filmulete didactice, apoi au analizat unele situatii comportamentale prezentate, fiecare lectie incheindu-se cu prezentarea temei pentru acasa. Prin  rezolvarea temelor pentru acasa  parintii au inteles ca trebuie sa evidentieze comportamentele pozitive ale copiilor. De asemenea, la sfarsitul fiecarei lectii, au primit brosuri cu rezumatele abilitatilor cuprinse in acest curs.

     In ultima lectie a cursului a avut loc evaluarea. In primul rand, in urma evaluarii cursului, am constatat ca multi dintre parinti au relatat faptul ca au invatat sa aiba mai multa rabdare  in relatia cu copilul, apoi au mai invatat ca trebuie sa-si aprecieze mai mult copiii , atunci cand fac fapte bune, sa-i ignore in anumite situatii, sa stabileasca limite in comportamentul lor, dar mai ales sa fie consecventi in aplicarea procedeelor pe care le adopta in educatia copiilor.

     Cursul "Educati asa!" a oferit parintilor mai multa incredere in ei , atunci cand isi lauda sau recompenseaza copilul pentru ce a facut bun si cand ii atrage atentia ca face ceva inacceptabil. Parintii care sunt siguri pe ei, ofera si copiilor mai multa siguranta si incredere.  Acest lucru este foarte folositor pentru dezvoltarea ulterioara a personalitatii copiilor.

     In urma cursului, parintii si-au schimbat atitudinea fata de educatia propriilor copii, pun accent pe partea pozitiva, s-a imbunatatit relationarea intre parinti, copii si cadrul didactic.

      Asteptam, in continuare, parinti interesati sa urmeze acest curs!

 

      Prof.,

 Mariuta Sandor.

0 comentarii4116 vizualizări02 martie 2013
rss 2.0
rss 2.0