Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 26 Mai 2020 - 31178 vizitatori azi
Expozitia FIZICA SI VIATA COTIDIANA.

In cadrul proiectului "FIZICA SI  VIATA COTIDIANA", lansat in 2 martie 2013 la Scoala Gimnaziala Nr. 1, Bistrita, de mare atractie a fost expozitia organizata in laboratorul de fizica. Toate exponatele au fost realizate de elevi din toate clasele ( 6-7), inclusiv desenele de pe table. Din acest motiv in perioada 04-08 martie 2013 toate clasele au vizitat expozitia si au admirat lucrarile colegilor iar cei care au avut exponate au fost mandrii sa le prezinte. Au fost exponate noi dar si vechi pentru a demonstra ca preocuparile pentru dezvoltarea creativitatii elevilor este o traditie la FIZICA. De mare atractie au fost exponatele de la capitolul de optica care abia acum urmeaza sa se studieze (generatia actuala avand posibilitatea de a construi noi exponate) precum si toate machetele functionale. Poate unii vor spune ca este prea multa mediatizare pe acest proiect dar eu zic ca este bine sa se cunoasca si aspectele pozitive din scoli pentru ca atunci cand apare un aspect negativ este amplificat si promovat de televiziune si presa dincolo de limitele realitatii. Eu sunt mandra sa pot prezenta astfel de realizari care apartin elevilor de orice nivel la invatatura. Daca la concursuri te prezinti doar cu elevi care stapanesc foarte bine teoria, la expozitie au avut ocazia sa-si demonstreze creativitatea toti elevii. In jurnalul de impresii al expozitiei au scris atat cadrele didactice cat si elevii Iata cateva din impresii:

 

  "Proiectul este o poarta larg deschisa spre stiinte, spre colaborare intre scolile partenere.Ne simtim onorati sa facem parte din acest proiect. Activitatea desfasurata la Scoala Gimnaziala Nr. 1 a fost un real succes. Intalnirea cadrelor didactice si a elevilor deschide noi perspective in comunicarea si realizarea de schimburi de experienta intre cei implicati. Va asteptam cu drag la TURDA. Cadrele didactice ale Scolii Gimnaziale HOREA CLOSCA si CRISAN"

 

  " Va felicit pentru profesionalismul si daruirea cu care ati organizat si realizat prima activitate a acestui proiect. A fost o placere sa asist la astfel de momente. Va doreasc mult succes si putere de munca! prof. Mihaiu Ancuta, consilier programe si activitati educative al SC. GIM. NR. 1, Bistrita"

 

  " O activitate minunata care nu poate face decat cinste scolii noastre! Felicitari doamnelor profesoare si mult succes in continuare! Nicoleta TOMA, presedinta Asociatiei Parintilor Elevilor SC. GIM. nr.1, Bistrita" 

  "Foarte frumos!Fizica este foarte interesanta si se observa usor munca depusa de elevi! Felicitari! Pop Diana, cls a-8-a D"

 

"Mi s-a parut foarte interesanta ideea. Mi-au placut in special oglinzile si mecanismele simple. As dori ca si in urmatorii ani sa se organizeze astfel de activitati. Felicitari! Paula Toma, cls a 7- a E" 

" Mi-a placut foarte mult expozitia! Am vazut foarte multe lucruri interesante din domeniul fizicii facute de copiii din toate clasele! Foarte frumos si bine realizat! Stefania Bodescu, cls a 7-a D"

 

  " Consideram foarte oportuna participarea multipla a elevilor cu materiale realizate de ei.Este foarte avantajos sa poti vedea functionarea unui circuit electric prin crearea acestuia si prin implicarea imaginatiei in confectionarea lui. De asemenea, pliantele au obligat elevii sa cerceteze lucruri noi si sa afle despre diferite aplicatii ale fizicii in viata cotidiana. Va uram sincere felicitari si mult succes in continuare! Daiana Sfechis si Iulia Rebreanu, cls. a 8-a C.

 

  In continuare cateva imagini care argumenteaza interesul elevilor pentru exponatele din laboratorul de fizica: 

prof. Maria POP 

0 comentarii4193 vizualizări12 martie 2013




rss 2.0
rss 2.0