Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 02 Iunie 2020 - 10684 vizitatori azi
Curs Karuna Training de mediator scolar la Scoala Gimnaziala Lunca Ilvei si formator pentru Liceul Tehnologic Spermezeu

Preocupati de formarea continua, profesorii de la Scoala Gimnaziala Lunca Ilvei au urmat  luna aceasta cursurile de mediator scolar oferite de Karuna Training Bistrita. Celor 25 de cadre didactice din comuna participante la curs li s-au adaugat si 4 functionari publici de la Primaria Lunca Ilvei, in scopul unei mai bune intelegeri a fenomenului scolar si, implicit, dezvoltarii aptitudinilor de gestionare a conflictelor inerente vietii de elev si/sau profesor. Programul de formare profesionala pentru ocupatia de mediator scolar a fost sustinut de lector drd. Mariana Irimia, care a insistat pe atingerea competentelor tinta atat prin notiuni teoretice, cat mai ales prin aplicatii practice mai facile si atractive pentru participantii la formare. De altfel, lector drd. Mariana Irimia sublinia ca "la nivelul adultilor si cu precadere la cadrele didactice,  programele de formare propuse de Karuna Training vin in intampinarea nevoii continue de formare si mai ales a nevoii de imbogatire a cunostintelor si deprinderilor pe tot parcursul vietii". La randul sau, directorul Scolii Gimnaziale Lunca Ilvei, prof. Ionel Balea, s-a aratat incantat de noile cunostinte dobandite, recunoscand ca, desi are cateva decenii bune in invatamant, a invatat metode noi de abordare a conflictelor si mediere optima a acestora. Programul de formare s-a finalizat cu un examen de absolvire, comisia fiind alcatuita din Maria Sabo, Secretariatul Tehnic Bistrita-Nasaud al Autoritatii Nationale de Calificare-presedinte, Doina Sigmirean, sef serviciu inspectie sociala la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectii Sociale Bistrita-Nasaud, si lector drd. Mariana Irimia-membri. In ciuda emotiilor cursantilor, gradul de absolvire a fost de 100%, iar certificatele doveditoare emise de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Ministerul Muncii si Protectiei Sociale vor imbogati portofoliul fiecarui absolvent pe durata intregii cariere profesionale.

drd. Tiberiu Irimia.

 

 

Curs Karuna Training de formator pentru Liceul Tehnologic Spermezeu

 La initiativa primarului comunei Spermezeu, Sorin Hognogi, si a profesoarei de limba si literatura romana  din cadrul liceului Tehonologic Spermezeu, Nastasia Maria Muresan, echipa de lectori a Karuna Training  Bistrita a desfasurat luna aceasta un program de formare profesionala cu specializarea formator pentru 31 de cadre  didactice din localitate. Trainerul principal, lector drd. Mariana Irimia, a dezvoltat conceptul de formare profesionala dincolo de predarea clasica prin metode si tehnici speciale si activitati practice elocvente. Constienta de avantajele oferite de acest program, directoarea Liceului Tehnologic Spermezeu, prof. Lucia Cosma, a insistat printre colegii sai  asupra necesitatii efectuarii de catre cadrele didactice a cursurilor de formare continua, subliniind ca desi are experienta la catedra, a dobandit cunostinte noi, extrem de folositoare. Cum era si firesc, cursul s-a incheiat cu examen de absolvire, comisia apreciind buna pregatire a participantilor la programul de specializare pentru ocupatia de formator.

drd. Tiberiu Irimia.

0 comentarii4473 vizualizări28 martie 2013
rss 2.0
rss 2.0