Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 31 Mai 2020 - 2926 vizitatori azi
Generatia ECO +, - proiect educational.(20 de poze)

Saptamana aceasta s-a derulat proiectul educational Generatia ECO +, proiect initiat de Scoala Gimnaziala Nr. 1 Bistrita, in colaborare cu Liceul Teoretic Sanitar Bistrita, fiind coordonat de d-na profesoara Dana Elena Moraru, de la Scoala Gimnaziala Nr. 1 Bistrita si d-ra profesoara Claudia Ladar de la Liceul Teoretic Sanitar Bistrita, impreuna cu profesori colaboratori: prof. Ancuta Mihaiu, prof. Florin Poienaru, prof. Angela Balan, prof. Mariuca Sabau, prof. Veronica Cimpeanu, prof. Veronica Horga.

In proiect au fost implicati 180 elevi de la Scoala Gimnaziala Nr. 1 Bistrita 

si 30 elevi de la Liceul Sanitar Bistrita.

Ne-am propus urmatoarele obiective:

Mobilizarea elevilor in activitati de ecologizare si reciclare;

Exersarea cetateniei active la elevi;

Inbunatatirea deprinderilor de munca in echipa si abilitatilor de comunicare;

Dezvolataea simtului estetic in armonie cu natura prin confectionarea de obiecte din materiale reciclabile si vegetale;

Identificarea unor specii din proximitatea localitatii natale;

Dezvolatrea simtului critic fata de atitudinile incorecte fata de mediu, proprii si ale  ale semenilor, si identificarea de solutii la acestea;

Cooperarea intre generatii diferite (elevi de liceu cu elevi se ginmaziu) pentru formare;

Prima activitate si-a propus sa valorifice natura prin produse vegetale, in cadrul unui atelier de ECOcreatie, in care elevii sa-si dovedeasca potentielul estetic; chiar si produse reciclabile au  fost puse in valoare in cadrul aceluiasi atelier, ceea ce a sugerat elevilor ca produsele reciclate de ei pot deveni valoroase si ca produsele vegetale din gospodaria proprie sau camara bunicii sunt la indemana oricui; un grup de elevi de la Liceul Sanitar Bistrita au ghidat si au impartasit din experienta lor elevilor mai mici de la Scoala Gimnaziala Nr. 1 Bistrita; de asemenea, au participat cateva mamici care au contribuit la realizarea produselor, bucurandu-se alaturi de copii, pentru creatiile realizate; acestea au fost expuse pe coridoarele scolii pentru a fi admirate si pentru a "provoca" colegii de generatie sa participe la acelasi tip de activitati.

Activitatea urmatoare a initiat elevii sa observe natura, sa identifice, sa cunoasca si sa admire specii rare, aflate chiar in proximitatea lor, astfel s-a vizitat parcul dendrologic Arcalia. Speciile fotografiate de elevi  si identificate cu ajutorul atlaselor de botanica, vor fi prezentatate in jurnalul ECO. Elevii jurnalisti au surprins in imagini activitatile colegilor si le vor prezenta in acelasi jurnal.

Cei mai entuziasti elevi, care au realizat Ecomascota GINA au fost premiati cu premiul Generatia ECO + (in bani); de asemenea au fost premiati elevii care au adoptat  atitudine ECO pe parcursul activitatilor si la concursul Cine este ECO, castiga!; nu a fost uitat elevul care a impartasit in cel mai ECOinteligent eseu, emotii si ganduri despre proiect.

Proiectul va continua printr-o campanie de ecologizare in parcul scolii si in zona din jurul scolii, activitate care nu a putut fi desfasurata in aceasta saptamana din  cauza vremii nefavorabile.

Aspecte pozitive si negative din proximitatea scolii si din timpul campaniei de ecologizare vor fi surprinse de grupul jurnalistilor ecologisti, care vor incerca sa identifice si solutii la acestea. Imaginile culese de elevii jurnalisti vor fi prezentate in jurnalul ECO Generatia ECO + . Jurnalistii ecologisti de la liceu si din scoala gimnazialala isi vor descrie emotiile, senzatiile, parerile, trairile, nemultumirile si realizarile in jurnalul Generatia ECO +, care va fi tiparit si distribuit colegilor din celelalte clase.

Elevii au participat cu entuziasm la primele trei activitati ale proiectului, dovada fiind feedback favorabil obtinut prin fisele de evaluare ale proiectului si multumirea copiilor implicati.

Multumim participantilor la proiect, elevi, parinti si profesori deopotriva!

De asemenea, multumim conducerii scolii, d-nei director, prof. Mia Sigovan, pentru sustinerea proiectului! Succes in continuare proiectului!

 
  Prof. Dana Elena Moraru si echipa de proiect .

0 comentarii3731 vizualizări06 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0