Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Miercuri 27 Mai 2020 - 22086 vizitatori azi
Proiectul "Eco-tour 2.0."Spania.

In saptamana 08-13.04.2013 a avut loc la Mijas, in Spania, a cincea intalnire din cadrul proiectului multilateral Comenius "Eco-tour 2.0", realizat de Palatul Copiilor Bistrita impreuna cu opt institutii de invatamant din Olanda, Spania, Polonia, Italia, Turcia, Slovacia, Grecia si Finlanda, la care au participat 30 profesori si 48 de elevi din scolile partenere. Palatul Copiilor Bistrita a fost reprezentat de profesorii Sever Suteu, directorul institutiei, Teodor Puscas si Iulia Istrate (coordonatorul proiectului Comenius Multilateral Eco-tour 2.0) si elevii Razvan Stefan Dologa, Cristina Livia Scurtu, Bianca Alexandra Folfa si Ionut Emilian Chiforescu.

Intalnirea a avut ca obiective

 • Constientizarea tuturor factorilor implicati in educatie (cadre didactice, parinti, comunitatea locala, mass media) de necesitatea realizarii unui spatiu care sa permita dezvoltarea armonioasa a copiilor sub toate aspectele.

 • Formarea constiintei si comportamentului ecologic al elevilor.

 • Formarea competentelor de voluntariat , de comunicare si cooperare in grup , la elevi, in scopul implicarii in problemele comunitatii.

 • Stimularea potentialului si sensibilitatii artistice a elevilor.

 • Promovarea ecoturismului ca mijloc de educatie si odihna activa, cu abordarea aspectelor legate de biologie, chimie, istorie, etnografie si folclor, ecologie, sport pentru sanatate;

 • Formarea si exersarea deprinderilor de ingrijire, protejare si ocrotire a mediului inconjurator pentru educarea atitudinii pozitive fata de acesta.

 • Imbunatatirea abilitatilor de utilizarea TIC (tehnologia informatiei), atat pentru elevi, cat si pentru profesori.

 • Stabilirea produselor finale comune.

 • Pregatirea cetateanului actual si viitor pentru a influenta pozitiv deciziile politice, economice si sociale cu privire la mediu

Pe parcursul intalnirii dn Spania, echipa din Bistrita a desfasurat activitati ce au vizat educatia ecologica si integrarea europeana, gazda fiindu-le scoala IES TORRE ALMENARA din orasul Mijas, care isi desfasoara activitatea intr-o cladire noua cu dotari tehnologice moderne. Aici, elevii din tarile partenere in proiect au aflat despre sistemul de invatamant din Spania, preocuparile lor de a avea o educatie de calitate si de a integra pregatirea profesionala a elevilor, in conformitate cu cerintele actuale ale economiei mondiale.
Activitatile desfasurate:

 • Realizarea unor materiale multimedia - film tematic(ecoshow), cu privire la activitatile de protejare a mediului inconjurator si activitatile derulate in cadrul proiectului Comenius. Profesorii coordonatori din fiecare tara, autori ai scenariilor, au regizat filmarile, iar elevii, au interpretat ca actori. Rolurile de protagonisti in filmele ecologice au fost un stimul pentru formarea comportamentului ecologic prietenos cu mediul si pentru asumarea responsabilitatii tuturor privind protejarea naturii.

 • Elevii au participat la activitati sportive, desfasurate atat in cadrul institutiei de invatamant gazda, cat si pe plaja

 • Petrecerea costumelor, realizate din material reciclabile.

 • Ziua interculturala - Aflarea unor metode creative pentru depasirea barierelor in comunicarea intercultural.

 • Delegatiile au participat la intalniri pe teme ecologice in cadrul primariei din Mijas si la Inspectoratul scolar din Malaga cu reprezentanti ai oficialitatilor locale(primarul si responsabilii pe proiecte si educatie ecologica).

 • Vizitarea obiectivelor turistice din zona Muzeul miniaturilor din Mijas, sanctuarul Virgen de la Peña si complexul format din biserica Parroquial de la Inmaculada Conception, Muzeul Picasso din Malaga, Teatrul Roman, Plaza de Toros, Paseo del Parque, Palatul episcopal, Nuestra Señora de la Victoria, Castelul Alcazaba, Biserica Santo Cristo de la Salud, Castelul Gibralfaro.

Proiectul "Eco-tour 2.0" este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene in cadrul Programului Sectorial Comenius - Lifelong Learning Programme.

0 comentarii4130 vizualizări17 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0