Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 26 Mai 2020 - 30410 vizitatori azi
Ultima reuniune dintr-un parteneriat minunat.

Parteneriatul scolar multilateral Comenius "Du bestiaire europeen à l’ecriture collective de contes " ("De la povestile europene cu animale la scrierea comuna a unor povesti")  s-a aflat la ultima reuniune de proiect in perioada 17-21 aprilie 2013, care a avut loc la Scoala Gimnaziala Sinandrei, jud. Timis. La aceasta intalnire, Gradinita cu Program Prelungit nr. 3 Bistrita a fost reprezentata de sapte cadre didactice: Ionela Camelia Lazea, Georgeta Ganea, Andra Cadar, Valentina Florea, Ana Maria Telcean, Maria Fetti si Crina Clapou, coordonatoarea proiectului. Alaturi de cei 40 de profesori din cele sapte tari partenere: Franta, Italia, Romania, Grecia, Polonia, Turcia si Tara Galilor, educatoarele participante s-au implicat activ in toate actiunile derulate pe parcursul reuniunii.

Deschiderea festiva a avut loc la Scoala Gimnaziala Sinandrei, unde au fost prezentate cadrele didactice de la scolile partenere, iar apoi s-a urmarit un program artistic pregatit de elevi. Asistentele la clasa si vizitarea gradinitei au condus la formarea unei imagini de ansamblu despre sistemul de invatamant romanesc, iar primirea calduroasa facuta de Primaria Sinandrei si Biserica ortodoxa din localitate au intarit ideea de ospitalitate a Banatului.

Atelierele de lucru s-au derulat pe grupuri formate dupa varsta copiilor implicati in proiect si au avut ca tema finalizarea aspectului cartilor de povesti scrise in comun, distribuirea sarcinilor pentru persoanele-resursa din scolile partenere, schitarea continutului pentru raportul final si evaluarea activitatii copiilor si a cooperarii intre profesorii implicati.

De asemenea, s-au vizitat Herghelia Herneacova si Cramele Recas, dar si punctele turistice importante din orasul de pe Bega, Timisoara.

Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta comunicare reflecta numai punctul de vedere al autorului si Comisia nu este responsabila pentru eventuala utilizare a informatiilor pe care le contine.

 

Coordonator proiect,

 prof. Crina Clapou

 

0 comentarii4249 vizualizări25 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0