Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 09 Aprilie 2020 - 7916 vizitatori azi
BOYTE RALUCA, PUSCAS GEORGIANA, REBREANU IULIA MALINA si SFECHIS DAIANA - sefe de promotie la Gim. 1 Bistrita.

Vineri, 14 iunie 2013, Scoala Gimnaziala Nr. 1, a organizat cursul festiv pentru absolventii claselor a 8-a. Un numar de 99 de elevi (4 clase) si-au luat zborul spre liceu. Cursul a fost organizat de conducerea scolii si clasele a 7-a impreuna cu dirigintii lor. Pregatirile au inceput cu o saptamana inainte, elevii de clasa a 7- a straduindu-se sa pregateasca surprize si sa amenajeze cat mai frumos clasele absolventilor. Joi, dupa ultima ora de curs a inceput impodobirea claselor astfel ca vineri elevii de clasa a 8-a au fost intampinati de colegii lor intr-un cadru cat se poate de festiv. Emotionati, fericiti, frumosi,condusi de diriginti, in ultimul sunet de clopotel, au urcat pe scarile profesorale spre clasele lor in aplauzele si chiotele de bucurie ale colegilor mai mici! Aici dirigintele a primit fori si diploma iar elevii aveau pe banca flori, o toga de absolvent (simbolica) si ravase din partea claselor a 7-a.

Dupa ultima ora de dirigentie, pe ritmuri de "Gaudeamus", gatuiti de emotii au  coborat in curte unde erau asteptati de conducerea scolii, colegi, parinti. Directoarea scolii, profesor Mia Sigovan a rostit cuvantul de deschidere cu multa caldura si emotie. A urmat apoi cuvantul directorului educativ, prof. Ancuta Mihaiu si premierea olimpicilor de catre directoarea adjuncta prof. Elena Bors si prof. Elena Cosma. A fost o generatie cu multi olimpici (40) unii la mai multe discipline. Cel mai bogat palmares apartine elevei IULIA REBREANU din clasa a 8-a C -premiata la toate concursurile de matematica. Dar nici colegii din clasa nu au fost mai prejos, majoritatea olimpicilor fiind din aceasta clasa. Daca nu au avut olimpici la invatatura, celelalte clase au avut la sport, prietenii pompierilor sau alte concursuri.

Au fost premiate si elevele din clasa a 8-B, care au obtinut certificate DELF de catre prof. de franceza Anamaria Tofan. A urmat apoi premierea elevilor cu cea mai mare medie din fiecare clasa si anuntarea sefului de promotie. Anul acesta au fost 4 sefe de promotie: BOYTE RALUCA-campioana si la sah si la invatatura, PUSCAS GEORGIANA-campioana si la innot dar si la invatatura, REBREANU IULIA MALINA-campioana la matematica si SFECHIS DAIANA - premianta si la concursuri. Doamna directoare a pus coronite de flori pe capul lor ca o incununare suprema a rezultatelor lor. Cu vocea tremuranda elevii de clasa a 8-a au cantat pentru noi un cantec foarte frumos "Azi cantati". A urmat apoi predare - primirea cheii scolii si cuvantul unui sef de promotie - Iulia Rebreanu, cuvantul - reprezentantului claselor a 7-a - Larisa Stupinean si cuvantul reprezentantului parintilor - doamna Puscas. Toti cei care au luat cuvantul au rostit cuvinte de lauda, multumiri, ramas bun. La final elevii claselor a -8-a au mai cantat un cantec semnificativ (indrumati de prof. Maria Ienciu) - "Drumul". Festivitatea s-a incheiat pe ritmurile cantecului "La multi ani" umand apoi felicitarile sustinatorilor si poze.

Asa cum spunea si doamna directoare suntem siguri ca si aceasta generatie va duce mai departe faima scolii noastre si vor demonstra de ce scoala se numeste "NR.1"

Sa nu le uitam pe dirigintele claselor a 7-a care s-au implicat in aceasta organizare : Anamaria Tofan, cls a 7-A, Mihaela Voivod, cls. a 7-a B, Campan Veronica, cls. a 7-a D si Pop Maria, cls. a 7-aC.

.

Cu respect, pentru BISTRITANEWS, prof. Maria Pop.

2 commentarii5565 vizualizări16 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0