Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 09 Aprilie 2020 - 6282 vizitatori azi
Prietenii naturii.

Copiii din grupa mare B, grupa ursuletilor, de la Gradinita cu Program Prelungit Nr. 3 Bistrita au organizat si prezentat cu mare drag joi, 20 iunie 2013, serbarea care a marcat sfarsitul anului scolar, in cadrul Parteneriatului scolar Comenius "Du bestiaire européen à l’écriture collective de contes" ("De la povestile europene cu animale la scrierea comuna a unor povesti").

Daca la sfarsitul anului scolar trecut, copiii au fost personaje din povesti in sceneta "In lumea povestilor", acum acestia, indrumati de profesoarele Ionela Lazea si Georgeta Ganea, si imbracati in costume confectionate din materiale reciclabile, au sustinut un program pentru parintii, fratii, bunicii si prietenii invitati, cu tema "Prietenii naturii". Din personajele prezente pe mica scena a grupei ii putem aminti pe: Capitanul Poluare, Capitanul Planet, Piticii poluatori, Zanele Naturii, Printesele Naturii, Padurii, Apei, Aerului, Animalelor, Pasarilor, Gazelor, dar si copilasii ecologisti care le-au reamintit parintilor importanta protejarii mediului inconjurator. Copiii au dat dovada ca sunt foarte buni ecologisti, in ultima perioada desfasurand activitati variate in proiectului tematic "Prietenii Naturii" si participand la activitati atractive la Centrul de Informare si Educatie Ecologica Bistrita.

O placere deosebita pentru copii a fost participarea la activitatile din cadrul Proiectului multilateral Comenius derulat pe parcursul anilor scolari 2011/2012 si 2012/2013 la Gradinita cu Program Prelungit Nr. 3 Bistrita. Temele principale ale proiectului au fost educatia ecologica si interculturalitatea, iar obiectivele vizate au reprezentat motivarea copiilor de a invata prin metode de lucru noi, colaborative, si de a se implica in activitati comune cu alti copii din Europa. Au cunoscut aspecte din mediul de viata al animalelor din tarile europene si au cautat solutii pentru rezolvarea unor probleme ecologice prin crearea unor povesti comune cu partenerii lor.

La sfarsitul programului artistic copiii au fost premiati cu diplome de merit, ca rasplata a eforturilor depuse in derularea acestor actiuni.

Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta comunicare reflecta numai punctul de vedere al autorilor si Comisia nu este responsabila pentru eventuala utilizare a informatiilor pe care le contine.

 

prof. Crina Clapou - coordonator proiect

prof. Ionela Lazea si Ganea Georgeta - membre in echipa de proiect

 

 

 

0 comentarii2989 vizualizări22 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0