Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 09 Aprilie 2020 - 7876 vizitatori azi
LA LUDUS, DOUA ELEVE PREMIATE, LECHINTA E "IN CARTI".

Casa de Cultura "Popei Harasteanu" din Ludus a gazduit sambata, 22 iunie 2013, festivitatea de premiere a concursului de creatie literara "Primaveri ludusene". Evenimentul s-a dovedit unul cu un fast aparte deoarece a avut motive intemeiate sa fie. Astfel, cu aceasta ocazie s-au implinit zece ani de cand Biblioteca Oraseneasca Ludus organizeaza acest concurs care a reusit sa adune in juru-i lumina, culoare, imaginatie si talent in manuirea condeiului. Lucrurile nu au stat diferit nici la aceasta a zecea editie. Publicului prezent in sala nu i s-a oferit o simpla premiere, o succesiune de inmanari de diplome, ci un adevarat spectacol cultural. Timp de trei ore, momentele artistice - recitaluri la pian, puneri in scena ale unor fragmente de teatru, recitari de poezie - au alternat cu decernarile de premii. Iar premiantii au oferit, de asemenea, lecturi selective din textele premiate.

Pentru Liceul Tehnologic Lechinta si pentru mine, intr-un mod particular, in calitate de profesor coordonator, desfasurarea culturala de la Ludus a fost un motiv intemeiat de mandrie. Aceasta pentru ca, desi aflati la prima participare in cadrul acestui concurs, am reusit sa obtinem maxim posibil. Am inscris doua concurente, ambele eleve in clasa a VII-a, care si-au adjudecat premiul I. Mai exact, Veronica Tök a obtinut premiul I la sectiunea "Eseu - gimnaziu", iar Roxana Deac premiul similar la sectiunea "Poezie VII-VIII". Tot cu aceasta ocazie a fost lansata si  antologia concursului, sugestiv intitulata "Zece ani prin lumea poeziei", o laudabila initiativa tipografica (realizata la editura MEGA din Cluj-Napoca) cuprinzand toate textele premiate.

Ne-am intors, asadar, de la acest festin cultural (pentru care organizatorii merita toate felicitarile!) castigati, la propriu si la figurat, cu experienta intalnirii unor oameni receptivi la frumos. Inchei prin a multumi juriului concursului si doamnei Adela Cazacu, reprezentanta Bibliotecii Orasenesti Ludus, pentru onoarea de a ne fi prins "in carti". Vrem sa ne lasam furati de aceasta "vraja" a cartii si la editia/editiile viitoare a concursului. Caci nu e placere mai mare, deopotriva pentru cititor si scriitor, decat aceea de a fi in carti...

 

ADRIAN ILIUTA

 

 

 

 

 

 

 

0 comentarii3171 vizualizări24 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0