Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 25 Aprilie 2024 - 14587
Micii electronisti bistriteni, in competitie la malul marii.

In perioada 26 - 28 iunie 2013 s-a desfasurat la Palatul Copiilor Constanta a saptea editie a Concursului de national electronica "ELECTRONICA - AZI " , avand ca obiectiv general dezvoltarea interesului elevilor pentru stiinta si tehnica in general si pentru electronica in mod special.Judetul Bistrita-Nasaud a fost reprezentat de elevi din cadrul Palatului copiilor Bistrita (coordonator prof. Dorel Nicoara), precum si elevi din cadrul Clubului copiilor Beclean, sub indrumarea domnului prof. Muresan Radu.

Competitia, si-a propus o evaluare complexa a elevilor la cele trei categorii de varsta consacrate, elevi care s-au clasat pe primul loc la fazele judetene care au avut loc in luna mai.

Astfel la sectiunile competitiei, juriul a evaluat atat bagajul de cunostinte teoretice si terminologiilor specifice domeniului electronica, capacitatile ti deprinderile de calcul si proiectare, si nu in ultimul rind abilitatile si deprinderile practice dobandite in cursul unui ciclu de instruire in cadrul invatamantului nonformal.

Elevii ce au reprezentat judetul Bistrita- Nasaud, au obtinut rezultate notabile atat la nivel individual dar mai ales de echipaj.

Astfel, la nivel individual, s-au obtinut: un loc II si o mentiune prin elevul Rus Dorin Liviu (clasa a IX-a - PC Bistrita), un loc III- Kovari Andrei (clasa a XI-a CC Beclean), precum si o mentiune prin Mendoiu Marius (clasa a X-a CC Beclean), La sectiunea "Robotica" echipajul CC Beclean a obtinut locul I- cu "Robot utilitar Scorpion" iar elevii de la PC Bistrita au obtinut locul I la sectiunea "Echipamente didactice" cu lucrarea "Cronometru digital".

Competitiile la care vor fi angrenati elevii cercurilor tehnice din PC Bistrita si CC Beclean se vor intinde pe tot parcursul acestei veri. Astfel in perioada imediat urmatoare vor participa la organizarea Concursului national de fizica "UNIVERSUL EINSTEIN"12-14iulie Bistrita, Apoi in august si septembrie vor fi alaturi de cei mai buni electronisti din tara la Concursul "Electron XXI.. - Gura Humorului, precum si la "nationalul" de la Iasi - "Invatam sa inventam".

Prof. Dorel Nicoara - Palatul copiilor Bistrita

1 comentariu2975 vizualizări02 iulie 2013




rss 2.0
rss 2.0